各位工程界大佬請入 (Arup WSP 俊和 新輝)

261 回覆
5 Like 108 Dislike
Mot Mc, 賣鞋, CM Wong, WSP點排?論辛苦同垃圾程度既話
成班傻仔水人入contractor食屎
MM>cmw>wsp>mh?
唔係啦 轉左行啦
點做到呀sir呀 我無人脈 無閪
進鵝狗都唔屌啦,垃圾閪公司,終角佬啲朋友嚟。
wsp岩岩年頭話無bonus派,你對佢有信心,覺得佢唔會差到炒行scheme既人咪去囉。
Arup如果Structural應該都好忙,都唔知你挨唔挨到考牌嗰日。
新輝應該offer最好啦下話?算半個地產佬,見佢都幾有心搞GP training, 同埋大把地起野。

利申:想入新輝
排唔到,在座各位都係垃圾...
賣鞋 >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>是撚旦啦
等錢用/做實事/學野,Contractor
講理想/為名/有女,Consultant

又真,不過我係想知多啲兩間公司既文化同工作性質,等自己唔好有誤會
我撐你呀 Arup個logo咁型
Post上fb/ig 個人都飄飄然d
岩呀,做新輝俾人當地盤佬

無所謂,我都爛佬一條
咁點得嫁 建設香港好尚嫁 點可以同地盤佬一樣呢

巴打睇來好憎consultant
點會呢
我入左公營機構等時間過啦
成日聽hkie啲人都係咁講嘅

原來係啊sir來
唔係啦 轉左行啦
點做到呀sir呀 我無人脈 無閪

點轉行
consultant >想
contractor >做
其實呢度有幾多人夾過新輝同ARUP做工程?
個個係到9up
個個都話新輝好,但點好法先?真係除左人工高d之外就冇?
It有手有腳都請 跳下跳下都最少3皮
做自己野多
親生仔 配套好 福利好
自問有口才又醒目既 錢途前途都好過乾收銀既
唔入新輝走寶啦
新輝自己連網站都無
咩年代?
新輝 E&M 一大班 HD/Top up degree/PT degree,要起呢班人之中上位的確係好易
不過你預左全部野要靠自己學
邊間會斷scheme 走下坡係WSP?
咁親生仔係真既,不過新輝返工時數長,6day 早8晚6?
建議樓主入新輝做下睇下咩料先,E&M我記憶中係冇program行,覺得唔對路咪走人law
個個係到9up
新輝 E&M 一大班 HD/Top up degree/PT degree,要起呢班人之中上位的確係好易

佢起豪宅有咩學?
Arup 有料D
On9 ?新輝係新紅雞工程部黎,直屬client緊係冇自己website 喇
真係on9, ifc icc都係新輝team a起
個個係到9up

佢起豪宅有咩學?
Arup 有料D
真係on9, ifc icc都係新輝team a起

入到去都無機會再起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞