各位工程界大佬請入 (Arup WSP 俊和 新輝)

261 回覆
5 Like 108 Dislike
佢比幾多啊?

其實同arup差1.2k
比個實數黎重好

睇錢就新輝啦

初頭低少少唔緊要,想之後條路好啲
我頂
你咁講係咪姐係已經簡左Arup?

唔係既,而係想表達宜家錢未必係第一位,睇後市
贏撚晒
其實兩間入左都唔會後悔,兩間都唔差
我真係好認真咁講,你家下是但入一間都得
Arup 19.2咋喎 邊有咁高
新輝15 個月糧
贏撚晒

如果係的話,真係車尾燈都見唔到
其實不如你問下自己究竟條路想點行啦,大個仔嫁啦

又真,不過我係想知多啲兩間公司既文化同工作性質,等自己唔好有誤會

巴打做緊main con定consultant,於係已上client
前兩個都有做過,依家main
做多幾年你會轉,所以是旦啦

又真,不過我係想知多啲兩間公司既文化同工作性質,等自己唔好有誤會

巴打做緊main con定consultant,於係已上client
前兩個都有做過,依家main

想問下consultant轉落main con會唔會好辛苦

眾巴打應該唔會水我既
你加油啦
想chart入Arup其實好正常

所以巴打你投arup一票?
係嫁,想chart就arup

但如果只考慮錢的話就新輝?
佢比幾多啊?

其實同arup差1.2k

Team a定b?
Wsp vs gammon 點揀?
新輝15 個月糧

上年?
gammon
我答你會,你係咪想即刻做contractor
答你唔會,你係咪想做完consultant先再轉?
但其實兩邊有各自既辛苦同開心,睇自己性格,你真係可以兩邊試下先,你依家是但簡一邊都唔會有事,你話依家一間arup一間俊和就話姐
以前做wsp, 依家十三力,表示做mc叫做有返d人生
btw, 恒基好做?叫佢請GE,幫師弟問
wsp 想生存都難
恆基,新輝,新世界點排
我撐你呀 Arup個logo咁型
Post上fb/ig 個人都飄飄然d
講錢就梗係新輝
不過我想問你身體好唔好
岩呀,做新輝俾人當地盤佬
新輝15 個月糧
贏撚晒

如果係的話,真係車尾燈都見唔到
講錢就梗係新輝
不過我想問你身體好唔好

都幾捱得,比較辛苦既搬運工都做過,做咩咁問
買定份危疾先入去囉 冇事既
屌你老尾,返8半放11,第2日遲到再比人屌

我撐你呀 Arup個logo咁型
Post上fb/ig 個人都飄飄然d
岩呀,做新輝俾人當地盤佬

無所謂,我都爛佬一條
新輝半個client
你依刻唔入唔會再入到

要諗都只係新輝同arup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞