男教師校內女廁偷拍 當場斷正被捕

670 回覆
422 Like 9 Dislike
有個姓馬既退左休既都係on on99
反正成班教英文既都以為自己高人一等大撚曬咁
真係有呢一回事
再驚蜜蜂都唔可以郁
渣ga
邊個學生咁正
舊生留名
哩個POST講既野大部份都冇聽過, 著重讀書係真不過我諗好多地區名校都係咁
英文唔係最TOP, 但至少同區黎講唔算差, 個環境係有啲幫助喎
我唔係特別愛母校, 但見到上面某啲人講到咁黑暗, 彈到一文不值咁, 真係有啲心寒
舊生留名
哩個POST講既野大部份都冇聽過, 著重讀書係真不過我諗好多地區名校都係咁
英文唔係最TOP, 但至少同區黎講唔算差, 個環境係有啲幫助喎
我唔係特別愛母校, 但見到上面某啲人講到咁黑暗, 彈到一文不值咁, 真係有啲心寒

在2014年11月28日,天主教崇德英文書院校長龔廣培發表聲明,批評該校一名舊生在網上散播批評警察執法的言論,又讚揚香港警隊是世界上最優良的警隊之一,為維持香港秩序盡心盡力,其付出值得敬重。此事引起該校十多位舊生不滿,認為校長表達自己對佔中的意見,不應以「學校」的身份發表。
在2014年12月16日,天主教崇德英文書院內有學生掛「我要真普選」直幡,校方事後翻查閉路電視片段捉拿有關學生,並將記過。引起該校位幾名舊生不滿。
屌,講起就扯火,報左sick leave 都要比錢戇撚鳩
當年有位同學貼街招列明佢錯處所在,要求道歉,結果冚校道德撚屌佢無經咩宣傳程序申請、黐膠紙會破壞校園環境
你無聽過係一回事,有無發生係另一回事
不過當然你中中挺挺、不聞不問又覺得學校恃地位同規矩嚟壓迫學生係無問題嘅話,又真係無問題 正如你可以話個社會係乜問題都無
都係嗰句,你覺得自己醒可以避開啲問題唔代表無問題,你啲同學仔可能會被佢搞到有陰影
無身受其害、上哂岸就幫建制說話,你就係建制的一部分鳥 被人用相同手法搞時唔好問點解
睇你係想屌間學校定屌成個教育制度, 香港唔鼓勵學生有批判式思考, 打壓學生既創意, 填鴨式教育, 精英主義全部都係鐵一般既事實
HEA教既老師係有, 有心教既老師亦都有, 我只覺得同其他學校一樣, 要迂腐既位都係繼續迂腐, 唔係特別好/差
形容到好似煉獄咁, 又講到民革式批鬥, 日日係道迫害啲學生, 個個入完去都被洗腦, 差既學生就被踢晒出校, 係咪誇張咗少少呢?
大佬呀,兩樣嘢係無衝突。洗腦就確係有做到(成效另計),成績唔好/不滿學校處理被請出校嘅都大有人在,試問咁都算係誇張?使唔使post 哂班受害者出嚟畀你審?舊生會有情緒滲入批評係情願可願,因為我哋都身受其害 燒唔到你嗰疊,自然風涼。

權力大嘅點對付班唔聽話嘅學生上面有哂,呢樣係無得爭,而且就算確係有好老師,甚至話佢係同其他學校一樣,都唔會代表佢無問題。如你所言要講制度,講成個香港,唔好提個案,大家都只會係追打空氣,一事無成
根本成個post怨氣都好重
講私人恩怨重多過單新聞
聽講你老母都係雞 仲要你成日自己叫番 後生仔小心啲 上網亂咁鳩嗡都可以害鳩你個傻閪一世 慘(同你唔熟不過都收到風)
真 成個討論質素極低 屌你老母 一班私怨撚係到圍威喂 做咩姐依家 講緊偷拍件事又走去賴呢樣賴果樣 仲要係到係咁鳩吹 what the fuck?

受害者之一 老屈我係學校做親密行為
睇你講野都知道你ON9, 你格硬話人老母實際你乜撚都做唔到,
突顯你個人更加廢, 咁撚鍾意幫啲崇雞蟲反駁九成你中左彈
睇撚死你條廢柴讀中學日日比人欺凌, 呢埋係網絡發惡
7到冇朋友叫雞破處後悔大個左講野都仲係咁ON9
收皮啦垃圾花柳仔
平心而論,間學校有問題人地爆佢大獲都正常啦下?
冇人話過40頁都要講返偷拍
一間學校教啲人格有問題既學生出黎然後追溯返間學校有咩問題有錯?
講真你唔諗下點解啲學生明知間接整臭自己都要搬返啲野出黎講?
因為間學校對學生既侮辱太大
你係要幫間19學校講說話咪幫,睇你幫到咩
向好方面諗, 讀者睇完都會叫啲表弟妹小心簡學校啦
Sorry 我係笑鳩緊你 咁都睇唔出?
你都可以格硬鳩嗡間學校啲人叫雞生性病 何解其他人屈鳩你老母唔得?
呢單新聞我唔講 做錯事比人屌比人拉係合理 但我相信討論呢件事嘅時候 你所講嘅嘢完全同件事冇關係 況且都唔真實 與其話我幫學校反駁 倒不如話係你有私怨然後係到借題鳩嗡惱羞發泄? 咁樣刻意揾話題造作 老實講 真係好撚大陣酸味囉
再講 你鳩嗡詆毁人地咁開心 比人嘴翻兩句咁大反應嘅小朋友
唔服來屌過囉
利申 舊生 中學生活好撚成功 大撚把朋友 同埋同呢個案件入面嘅老師有好多過節 純粹係路過睇你唔過眼姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞