18-19學年 TOP UP SF 非八大專區(5)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
星洲係咩
睇黎問既問題好似同acct冇太大相關性
巴打答個時有冇涉及acct 野
你本身咩科轉 😥
貴過其他testing咁多 senior yr entry仲要冇sssdp?
sg
啲人話星洲好過香港,例如樓價同競爭冇咁大
(班友真係亂噏唔用腦㗎喎 )
然後我話星洲雖然係 f.7 好多人直入 u
但係人哋 f.5 已經篩走晒啲人
唔似得香港即使冇書讀都可以爬上去
例如 acct 可以考 aat 去做會計師
星洲炒米個星洲

Singapore
啲問題係可以完全唔關acct事
主要係考你臨場反應 直情有啲係連時事都唔係
我嗰日in 係comment on政府強制所有人用電動車
但根本冇呢件事
反而我覺得self intro可以花多啲心機
要流暢又唔好比人覺得你係背稿
我嗰日group discussion 淨係講左两次嘢都有offer
OU HRM派左offer
各位巴打絲打要加油呀
幾時邊一輪in
原來我都有了 有書讀
好鬼貴,讀之前要考慮清楚,讀3年差唔多要$240k
https://t.me/joinchat/IP7kHRJPIaIbpIDsF50hgA
入黎交流下,吹下水(新group暫時冇人)
想問下cie要補科pe係咪都係理論野黎
Icm interview話有三分一學生有實習,實習完都有學生留低工作,我覺得praticle好多,如果無icm我都會揀lcs既,不過咁貴學費我真係想揀對工作有幫助的,lcs ok既~
9背d notes就得 written test考mc 好易
cie 咁快比offer我 唔知讀唔讀好

巴打咩科
同你一樣唔知要唔要好 一俾就皮幾野
我嗰科$5k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞