[多圖]集結連登力量 今晚八點向狗校secrets開戰

376 回覆
1373 Like 71 Dislike
樓主你po去高登可能仲有人理你
你唔記得左呢到係00後論壇 ?
俾著以前高登仔一定會團結一心
而家連登? 當笑話睇㗎炸呢個論壇
啲人日日淨係識招sp 你問我答
你呢d正一港豬 事不關己 己不勞心
燒唔到自己就由尻佢
係 唔幫手都算,仲要潑冷水,block尻條友,focus番件事好過啦
已經準備緊 同埋呢度都有高質嘅00後
支持
小小意見 呢個post用嚟討論點對付狗校先
到有結論嗰陣再開新一個post召集巴絲
因為冇咩人會睇呢個post睇到最底

準備緊新post 希望推爆咗呢個再開
巴絲們集中推爆呢個post吖唔該
[重開]集結連登力量 今晚八點向名校secret 宣戰
https://lihkg.com/thread/611316/page/8?ref=web
所以呢?777夠識講英文啦,她咪又係on9?識外語唔係第一選擇,倒不如將學外語的時間走去讀歷史和絕對保護本土文化(反殖民)更好啦
各位請準時8點
係啊,唔好雙重標準啊唔該某D護主派(英國)。係香港唔識英文比人歧視反而D人識英文唔識中文就好鬼自豪,講簡體文化入侵係岩,但唔該唔好忽略英文都有份文化入侵,唔好拿繁體字作為攻簡抬英的工具啦
可以點搞?
藝人仔女
我覺得中英都要識 我都唔認同唔識中文會自豪嘅人 但係要知道學外語並唔能夠完全取代正體中文
巴絲們集中推爆呢個post吖唔該
[重開]集結連登力量 今晚八點向名校secret 宣戰
https://lihkg.com/thread/611316/page/8?ref=web
推爆會更新詳情
我覺得中文一定係第一,至於其他語言可以唔學都得,至少唔係一定要強制你學(將英文的法定語言地位取消),徹底鞏固廣東話和中文,令班盲目崇洋的人唔可以再因識英文而唔識中文而自豪
留名睇大戰
我考果時都有寫簡體字 有罪嫁?
學 難 寫 體 呢d又成日用又寫一世的字
用簡體字有咩問題
大把人講到點樣保衛本土文化而要反普反簡,但同時又要比他們的下一代從細只學英文而忽略中文,那我覺得這種人不得好死啦
大幅度取代已經不得,正如而家簡體字都係大幅度取代緊,我都會反對,我的立場係中文一定要重要過英文(大學教學語言一係就純中文一係就中英對照)
唔係有冇罪嘅問題 詳請可以睇下我喺個page開嘅post
我都唔認同呢啲人嘅價值觀
支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞