18-19學年 TOP UP SF 非八大專區 (4)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
佢坐係入面課室等緊 入面有老師
每年grant maximum amount唔同
但SPEED ACCT多數都過
78×2400÷2(3 credit係WIE唔洗錢
有數得計
Acct讀既野同你講兩科有好大出入
acct行既係專業路
讀IM fin tech個類應該都係IT supporting
歸類為IT狗
感激各位巴打的解答

解決左我好多疑慮

祝各位都有好offer,學業進步,事業一帆風順,生活幸褔快樂
Full grant 真係唔夠做
食水咁深
想問speed in完大約幾耐出offer?
琴日收到HSMC acct interview 有無人知流程大約係點 同埋我見佢話要帶school report 係咩黎
琴日收到HSMC acct interview 有無人知流程大約係點 同埋我見佢話要帶school report 係咩黎

聽聞喺一對二
英文自我介紹完再中文傾下計
外校係咪要補credits?
係 我要要補20幾 credit
四期幾
四萬幾
好貴 唔知edu SS洗唔洗補
edu如果你冇讀過佢課程內容
應該係出yr1
身邊好多fd 都出曬yr 3 offer
我當時無報 依加等late round
咁祝巴打好運
你唔問下FD洗唔洗補credit?
用英文self intro+問你問題
之後轉中文問你問題
加油 做同學
有無巴絲打報左bcom acct有interview?? 可唔可以講下gpa幾多同要in咩
3月29日 interview左一批喇, 親生仔同非親生仔都有得in,
呢到有巴打GPA過3 同 1月幾報都未有得in

interview都係自我介紹1min 同 group discussion 全部英文
你覺得Speed好打過OU?
之前個Fd Gpa2.4 9月開學 7月報都有Speed Offer
跟住我形住形住唔想讀Speed
利申: 商科
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞