18-19學年 TOP UP SF 非八大專區 (4)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
Food
事實上佢又真係bu award
呢點已經屌打其他ou speed乜乜乜
ching唔洗太睇低自己學校
加油
business科嘅話ou定speed好
要番學架ching
著到去話無assessment就想死
speed應該係包底 冇之一
acct就SPEED la
如果你有錢
食Poly個accounting network都回本
如果其他asso升上BU sf係咪仲要比多幾皮讀夠佢要求嘅credit?
點 偽。u life法
有ugc唔讀讀垃圾Thei
講出黎怕無人識
利伸 ive仔
但係ugc喺乞食科嚟
Thei BSE就預咗入sub con做 但起碼搵工有方向先
最驚讀水泡科grad咗唔知搵咩工

巴打比著你 你會點揀
我呢就讀it既
咁依家gap year緊
辛苦咗咁耐緊係想入ugc啦
起碼個朵都響d 是但搵份政府公墓員
好過入d野雞學店 cv scan都scan走你啦
有幾多人真係可以讀個科做個行呢
都啱
btw希望你收到心儀offer

我都係讀緊乞食engine 唔會搵到工
我自己真係想做返engine呢行
所以想入黎thei讀 civil or env engine
我見政府同出面公司關係好 畢業生出路唔錯
同埋工程師會認可
我唔想因為8大一個名而放棄出路
所以想問係咪要quite左U先可以報thei嫁
有ugc唔讀讀垃圾Thei
講出黎怕無人識
利伸 ive仔
但係ugc喺乞食科嚟
Thei BSE就預咗入sub con做 但起碼搵工有方向先
最驚讀水泡科grad咗唔知搵咩工

巴打比著你 你會點揀
我呢就讀it既
咁依家gap year緊
辛苦咗咁耐緊係想入ugc啦
起碼個朵都響d 是但搵份政府公墓員
好過入d野雞學店 cv scan都scan走你啦
有幾多人真係可以讀個科做個行呢
都啱
btw希望你收到心儀offer

我都係讀緊乞食engine 唔會搵到工
我自己真係想做返engine呢行
所以想入黎thei讀 civil or env engine
我見政府同出面公司關係好 畢業生出路唔錯
同埋工程師會認可
我唔想因為8大一個名而放棄出路
所以想問係咪要quite左U先可以報thei嫁

quit
有無見到啲同學 補credit補到崩潰既例子 最後quit埋? 始終個個都知因為bu cert 先令到咁多人死都沖去讀
聽講bcom acct 係另一個世界
Gpa至少要先減0.5(asso gpa3.5) 入到bcom acct 可能得番3
好似好少人報space Ic
Speed 叫有u life cie叫中學
Ou正常in 完係咪最少兩星期先收到offer letter/轉status?

In 完一星期仲未有聲氣
Ou正常in 完係咪最少兩星期先收到offer letter/轉status?

In 完一星期仲未有聲氣

咁樹仁同ou呢 好糾結
business科嘅話ou定speed好
speed應該係包底 冇之一
咁樹仁同ou呢 好糾結

我整兩週轉的status
不知为何寄信 不出 email
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞