[月經] iOS集中討論區 (48) iPad 2018 & Apple Pencil

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
login時會問你儲唔儲存
點sync MacBook 同iPhone d password
MacBook 同 iPhone 都login同一個Apple ID
兩部都enable埋個keychain
佢就係冇問到

利申:ipad用家
本身用緊ipad mini4 想換新ipad
諗諗下不如入部 翻新機10.5仲好?
好似穩陣過買二手?
買翻新機有咩要注意?
有朋友 iPhone 6 10.3.3 升咗 11.3 快咗好多

電池健康得 82% 但11.3 比佢全速

我覺得 iPhone 6/6S 諗緊升唔升嘅人可以睇下自己情況

1. 如果覺得廢電就 Apple $2xx 換或升 11.3

2. 如果電ok 就留住 10.3.3 先
翻新機去apple買最穩陣
Thanks tonight try try
Adblock可以block youtube ad咩
我用緊ver.2.8.2 bolck 唔到喎
我試過係有d網冇得save
我試過暫時唔save,跟住會間竭性咁問我save唔save
升左11.3
有時ad block會自己熄左
你睇多次我問緊乜
屌自膠
睇唔到個冇字 sorry
不過我諗應該真係冇了
唯有硬食廣告
整番個7 Plus 11.4 Db 1報告先,可能上左11.3正式版唔夠一個禮拜,用左幾日尋晚再上11.4 Db 1同11.3感覺上冇乜分別,電量不相伯仲,只知道加番AirPlay 2 & Message iCloud,流暢度同11.3一樣
屌 經過b5升b6一役 我發覺要睇一個禮拜先睇到 唔好咁快下定論住
岩岩試到係設定入面set, 但set完一開個網就直接填咗個ac同pw, 好冇安全感
唔知係咪錯覺,之前11.3果陣連左BeatsX/AirPods Music Box右上角有藍色提示,依家提示冇左,仲要㩒落去冇反應,要3D Touch/㩒實先Pop up出嚟
11.3 official keyboard經常走位 成個彈高左/低左都有既
呢d同粒電有關嘅都係買d正版好d
Same
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞