[月經] iOS集中討論區 (48) iPad 2018 & Apple Pencil

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
好眼花
但皮已正
前日放假去親戚到碌佢部10.3.3既5s仲幾好
一摸返自己部上左11既
如果新機用11其實應該冇咩問題嘅,係舊機啲效能先差到仆街
但當年新出嘅iphone6用ios8嘅效能係衰過iphone5用ios7好多
好記得嗰陣safari開幾頁網頁都reload, 明明ip5 x iso7都冇呢個問題
仲有就係highlight錯晒位,明明ios7又係冇事

反觀ipx用ios11其實好撚順
其實ios7隻design到依家之間都改咗唔少嘢
例如通知變到卡片咁+圓角一舊舊,ios7最初都唔係咁
仲有啲官方app變晒做智障式放大字體
呢樣嘢仲要ios11先完全整合好,本身係得music app係咁
好似都係yahoo提供
佢個所謂gps應該都係香港個分區天氣,唔係真係咁精細

btw, 明明以前gps係寫個定位地區名,而家就顯示"香港"
應該係bug嚟,但咁多個版都唔fix
(macos仲係顯示定位地區名)
有咩分別?
好想要呀
老師又中
了解
但有時會見過GPS其他地區 e.g. 九龍
所以我諗緊 GPS香港係咪講緊香港島
咁純香港就真係講緊全香港overall
照道理就iOS 13先會換UI
重點係10.3.3個動畫好撚爽
11個開app動畫硬係好似lag lag下咁(舊機)
部SE行9.3.5真係世界級,雖然已經上左10.3.3,但都係屌打晒行11既7/8/X,證明越更新越慢係事實

係咪更新完11.3 中文字體變左
睇嚟少咗人做11.4白老鼠

7plus上咗去正正常常 電量就粒電得返80% 所以都係試唔到
X就等你地上先
多得個claas kit真係不了
11.3 hold到WWDC算
做左beta白老鼠差唔多一年
個OS都冇好過
我老喇
新bug留番俾後生仔試啦
我都hold住部主機算
新界區都一樣顯示係"香港",同埋明顯睇到溫度唔同
而且macos顯示係正常
就算ios有時一入app/widge位都會有一瞬間睇到個地區名,之後先變做"香港"
X 由beta 5 上正式版覺得電量用快咗,但比起beta 5 時更順
hang seng個faceid係咪要打電話上去開番...
dfu上11.3無咗faceid
目前為止係咪冇1個block ad app可以擋到youtube app既ad
而家用緊adblock
Same to HSBC......
safari點樣係網頁login page save account同passwork
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞