有無人已經收到養和interview?

403 回覆
7 Like 12 Dislike
呢個真 有心in既 po又唔俾心機追下 功課又唔做下 淨係識問問問 明明有答案都唔識自己搵下
又系又吾 都唔知做乜鳩
話說我都有offer了
同學仔
我真係恭喜你呀 r下frd先
有冇入到個gp
有 話唔定已經相認左了
懶人
Basic requirements :22222 冇就收皮 下年retake再報
無full cert 但有Asso/Hd嘅yr2 機會大 => conditional offer
無full cert 但有Asso/Hd嘅yr1 機會細
有full cert 亦有Asdo/Hd嘅yr1/2 機會大 =>direct offer
Dress code:冇所謂
Interview: first/second in
first in (by 真多冰絲打)
問埋啲唔關事既情境題 2條中 2條英 1條寫文 1條考合作 每條答前1分鐘準備 3分鐘答 我覺得好似傾計咁正常對答就得 show到你講野流利同埋睇你係點諗野 會唔會答到9唔搭8 明明叫你總結篇文 你就講左自己啲意見咁

second in 居然全程都係中文 叫你自我介紹 之後問我對護士有咩了解 如果有其他學校收你會揀邊間咁 咁就擦下鞋啦 氹到佢地開開心心 講野自信啲微笑 有眼神交流 自介唔好講到背稿咁就得 記得最後問返佢問題

其實2次in都算輕鬆 冇想像中難 不過上網睇就算有second in都唔代表有offer 總之準備好自介就實冇死 其他問題就考你臨場反應啦

Time: email to 1st in (around 2weeks) 1st to 2nd in (around 2weeks) 2nd to offer (around one weeks) 以最長來計 試過未夠一日就出offer
懶人
Basic requirements :22222 冇就收皮 下年retake再報
無full cert 但有Asso/Hd嘅yr2 機會大 => conditional offer
無full cert 但有Asso/Hd嘅yr1 機會細
有full cert 亦有Asdo/Hd嘅yr1/2 機會大 =>direct offer
Dress code: semi formal to formal都得 裙/西褲都得 髮型都冇所謂
Interview: first/second in
first in (by 真多冰絲打)
問埋啲唔關事既情境題 2條中 2條英 1條寫文 1條考合作 每條答前1分鐘準備 3分鐘答 我覺得好似傾計咁正常對答就得 show到你講野流利同埋睇你係點諗野 會唔會答到9唔搭8 明明叫你總結篇文 你就講左自己啲意見咁

second in 居然全程都係中文 叫你自我介紹 之後問我對護士有咩了解 如果有其他學校收你會揀邊間咁 咁就擦下鞋啦 氹到佢地開開心心 講野自信啲微笑 有眼神交流 自介唔好講到背稿咁就得 記得最後問返佢問題

其實2次in都算輕鬆 冇想像中難 不過上網睇就算有second in都唔代表有offer 總之準備好自介就實冇死 其他問題就考你臨場反應啦

Time: email to 1st in (around 2weeks) 1st to 2nd in (around 2weeks) 2nd to offer (around one weeks) 以最長來計 試過未夠一日就出offer

係咁多
1st in 冇嘢準備
2nd in準備下 自介,點解揀養和,點解想做護士
想問下如果冇22222
但係讀左FD 毅進個啲有冇機會收
冇啊 醫管局規定
Retake 加讀2年asso先有機會
我都未入group
岩岩收到電話
終於都打比我interview 啦
岩岩好等左一個月先有電話 仲以為收左皮
點會 貼埋錢 供書教學 學有所成 供手相讓
三月apply 以家先有得in 係咪收得皮
Wtf
我都係 3月頭申請 6月先in
點解嘅
我唔知 但見到前面啲人好快有得in
加油
Thx
成個流程快到唔信
由apply到收offer 一個月都唔洗
去養和來回要3個幾4個鐘
想問下有無28/5first in既已經收到second in call?😭😭😭😭😭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞