[單程證]現實係殘酷嘅 讓數字說話

331 回覆
1717 Like 17 Dislike
有無埋 age同gender既 distribution
究竟有幾多人真係reside in HK
有幾多人有申請綜援

60%失業率真係好L高,係咪細路居多咋?

失業率應該唔包細路?真係計翻工既人15歲計起 然後又好似咩咩要願意同有能力去返工既人先會再計
鳩up就叻
傷心既是無奈
好彩含家都唔洗交稅,如果要我交稅養呢班垃圾我一定同呢個垃圾政府攬炒
人地上面有樓收租有戶籍政府分紅,落黎香港只不過想r 埋綜援三糧炸
屌香港真係好撚癲,更痴線係班香港人面對咁仲會好安靜咁俾人老強
養幼蝗都算,大量輸入廢老落黎做乜尻,係咪覺得香港人口老化既程度唔夠要踩多幾腳先安樂
呢個post 真係要bookmark ,見到泛民打手就post 出黎屌到佢地啪啪聲
點止呀,幫埋敵人老強你tim 呀,我諗全世界得香港人呢種物種係咁撚癲
http://www.info.gov.hk/gia/general/201711/29/P2017112900344.htm

難民之父舊年有向保安局提問關於單程證

入面有07-16年age group分佈同所謂申請類別
樓價高到離地 上流階梯一早消失左
港獨
死開啦
好多本土香港人都冇意識到呢個問題,連去投票都懶。
咁你有何高見?
無可能改變 除非香港暴動 或者學施君龍去入境處
否則底層既聲音 永遠都傳唔到出去
加油
係 但香港人唔團結所以玩唔到
新香港人已經將香港洗底 係70萬單程證入邊 我估計三分一都係小朋友
講真 我搭車都聽多左學生講普通話
香港只會愈來愈似支那
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞