[單程證]現實係殘酷嘅 讓數字說話

331 回覆
1717 Like 17 Dislike
物產豐隆呢條五毛契弟嘅貼文手法同以前某隻五毛好類似,有冇人記得
呢樣真 上一代偷落黎個堆起碼都會係香港打工安安份份同會學廣東話同尊重香港既規矩 依家連地盤既廢佬都屌個班新黎既大陸人就知個堆人有幾恐怖
當年陳日君仲比班小朋友爭居港權比書佢地讀,引班人到港但呢堆人完全冇多謝泛民仲投建制
根本香港係太多人
當日連登仔恥笑北京趕走外來人口
今有連登仔歧視新移民
政府無審批權值得檢討
但係設身處地,如果你同家人分隔兩地,你會點做?
收皮啦,直接死返上去咪可以
喺東莞團聚唔可以?佢哋咁撚怕支那做乜呀?支那勃起咗喇喎,前景一片光明喎

香港又港獨又暴力又歧視又保守,好亂㗎,唔似支那咁好㗎
JR
pish
貼埋link叫你地睇咗我個post先囉
新移民大部分家庭團聚
團聚可能全家落香港,都可以全家返大陸
以前比較多港男北上娶妻
男家比女家有錢
宜家掉返轉
港女上大陸搵大陸有錢男
一齊返大陸生活
況且大陸生活水平、經濟發展、就業機會持續改善
中港居住環境差距收窄
單程證數量只會越來越少

http://www.bastillepost.com/hongkong/article/2708150-%E6%B8%AF%E5%A5%B3%E9%81%B8%E5%AB%81%E5%85%A7%E5%9C%B0%E7%94%B7%E8%B7%A8%E5%A2%83%E5%A9%9A%E5%A7%BB%E6%BF%80%E5%A2%9E

此外,在中港跨境婚姻中,新娘為香港女性而新郎為內地男性的跨境婚姻有上升的趨勢,其佔所有跨境婚姻的比例由1986年的4.1%增加至2016年的33.3%。而新郎與新娘的年齡差異有收窄的趨勢,2006年香港男性與內地女性的婚姻中,新郎普遍比新娘年長甚多,新郎比新娘年長5年或以上的比例為69.0%,年齡差異中位數為9年。在2016年,香港新郎與內地新娘的年齡差異明顯減少,新郎比新娘年長5年或以上的比例降至58.7%,年齡差異中位數亦降至7年。

至於香港女性與內地男性的婚姻,新郎和新娘的年齡差異一般較少,自2006年起年齡差異中位數一直維持在1年或以下。而且,新娘比新郎年長的情況,在香港女性與內地男性的婚姻中相對較為普遍,在2016年佔38.8%,遠高於香港男性與內地女性的婚姻中的相應比例(11.3%)。
唔怪得出街咁多蝗, 拖低人口質素
洗版式開工
戇尻仔 外來人口係去北京搵機會發展 改善生活 你無北京戶籍 北京人一分福利你都收唔到
大陸人落黎香港 用盡社會資源 福利享盡 重要上電視投訴唔足夠?

點解你咁撚痴線 用d 例子 比喻 似是而非 上連登既 唔係七老八十 唔係公仔箱講咩都照單全收 你依啲咁片面而又低層次嘅推論係說服唔到任何人

靜啦好唔好?
一個問題 :

團聚點解唔可以叫港人返中國定居? 點解一定要大陸人落黎定居?

答唔到 唔該唔好再係到講癈話
物產豐隆 完全封鎖
admin咁都唔做野
漢室之後?
好似消失左好耐?唔通佢失業要做返正職五毛?
應該轉account者, 五毛大把account
班狗官理撚得你地 糧照岀又渣外國passport 仔女又係外國生活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞