[單程證]現實係殘酷嘅 讓數字說話

331 回覆
1717 Like 17 Dislike
屌..成條直線噉上

乜野低端人口

從來講開都係話上等人, 下等人
輸入貧窮低才
其實你交稅代表認可依個政府嘅合法性
香港人係狗
蝗蟲而家已經佔香港十分之一人口
大陸幾層樓都唔洗報就上到樓.公屋根本專為佢地而設
玩法同新彊 / 西藏一樣
一直殖入中國移民 , 然後自稱係新彊漢人 / 西藏漢人
香港呢班新移民既下一代就會話自己係本地香港人 (講普通話同寫簡體字既)
點解查唔到 又話香港係中國一部份
年年批綜援雙糧三糧 話已經好努力輔貧
跟著又講愈輔愈貧 高官出黎講好心痛 連幫緊咩人都唔知
咁唔係赤裸裸同建制派拉票咩?
唔會查.從來無查過.
形容中國人緊係用中國話
係查唔到架喇 , 大陸政府點會俾你港府查到佢d 野
根本成個社會政策都係對新移民有利同時損害緊本地人利益
政府係帶頭溫水煮死我地呢一代最後既真正本地人

希望多D 連登仔睇到
香港係比咩野拖住後腳 第時人口老化問題嚴重到難以想像
年輕人都要負擔依個責任

政策不斷向前衝 要創科帶動經濟 拖住香港後腳既大毒瘤就隻字不提
其實搞成咁全靠返大陸取後生20幾30年嘅北姑嗰班廢中 佢地唔係咁根本唔會有咁多單程證落嚟
有41萬蝗蟲 唔洗做野 又有綜援
香港全部勞動人口都係385萬人 香港重有咩需要輸入外勞呀?
叫班蝗蟲做下野啦
60.8%沒有工作
輸入高學歷人士,本地大學生d學歷謎貶值更加犀利。輸入人口高學歷定低學歷都唔會有咩好處既啦,除非係輸入既係落黎開公司既老闆啦,但香港而家
輸入高學歷人士,班本地fresh grad謎仲難搵工,學歷更加貶值

每日輸入150單程證本身就係政治任務,對香港無任何好處
閒日去屋村酒樓睇下
早市同下午茶可以無位
睇完大家繼續返工
根本上中下層都全面入侵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞