[賀lihkg] 第一個H 車po(原罪)

537 回覆
18 Like 10 Dislike
01 accord 老不死

自動皮~裝左個鴨尾即刻醒神哂

fa1 係襯鴨尾

想問下fa1改fd2樣 要幾多錢左右? 想買部返黎改

咪撚柒啦好地地渣架家庭車咪幾好

有冇人知ap1定ap2好? ap1係咪好易甩尾?

睇你想要咩
Performance wise ap2>ap1

Ap1~1.5 都係機械油門
06年後就drive by wire

改電腦06+易改啲

其他就係2.0 同 2.2 嘅分別
咩甩尾其實都係睇你點set 避震,易甩只係原裝對原裝因為ap1 原裝避震硬過ap2同係16寸鈴
但你改嘅話完全係冇關係 大家都係double wishbone
呢度好似冇咩人揸90`s既H車

90後

90後

CL1
請教下 下個月就買jazz 睇你地話幾耐幾耐就換油/其他野換
咁其實通常有咩要換 或者定期check ?
請教下 下個月就買jazz 睇你地話幾耐幾耐就換油/其他野換

CVT箱
點解FK2 出左唔係好耐咁快又出新type r?

邊一代先

90後

CL1

牛肺CF4

90後

CL1

牛肺CF4

我架都係牛肺,行得走得算
CL1都唔錯
想問下07年civic 1.8 宜家賣到幾錢
0手車 無大撞過 上個月先續牌

90後

CL1

牛肺CF4

我架都係牛肺,行得走得算

起碼都有個R先
想問下07年civic 1.8 宜家賣到幾錢
0手車 無大撞過 上個月先續牌

3-4$掛大約

90後

CL1

EG4
有冇人知ap1定ap2好? ap1係咪好易甩尾?

睇你想要咩

改電腦06+易改啲

咩甩尾其實都係睇你點set 避震,易甩只係原裝對原裝因為ap1 原裝避震硬過ap2同係16寸鈴
但你改嘅話完全係冇關係 大家都係double wishbone

咁比較想買ap1,副偈高轉d

90後

CL1

EG4

估唔到呢度都咁多人揸呢個年代既H車

EG

睇你想要咩

改電腦06+易改啲

咁比較想買ap1,副偈高轉d

可以去s2ki 睇下
佢list 哂common problem

CL1

EG4

EG

其實我都想買部eg/crx 做track car
但未有時間同錢去燒住 太多嘢要搞

CL1

EG4

EG

想買多架crx/斬尾ek
想出架Type R但1516

Fk2?定fd? Or other

只有能力出架FD2/FN2,但最實際應該係CL7R,唉

出到fd2但出唔到cl7r?唔明

出到fd2但出唔到cl7r?唔明

佢意思實用 好似係

依家DC5同EP3都平呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞