發現 唔少人對於係台灣讀完大學番黎既同學有誤解 我盡量解答

165 回覆
27 Like 1110 Dislike
台灣有國際視野 人唔笑狗都吠
理工電呢d冇計啦 香港水泡科
大陸二三流大學抽一個都勁過三大d學生啦
當然淨係計local
高考年代仲有得比下既
dse就真係
嘩 十幾分咁撚勁 精英黎嘅wo,走去台灣徙撚哂

所以
講到台灣幾垃圾香港大學幾勁 我真係笑到收唔到聲 五十步笑一百步
樓主我留意左你好耐
一時又踏香港舊一代明星
一時又出post撐 狗公申
而家仲話台灣大學quality同香港一機

我開始明新一代5毛係連登玩法
參你老豆咩
我都覺
而家香港d大學生國際視野差到
班友分分鐘連國都未出過
台灣讀書個班海歸派就唔同
有獨立能力,國際視野又好d
係外國讀過書真係唔同d
大家都係大學生,揀都揀個台灣畢業嘅香港人,識嘅嘢多咁多

利申台灣d大學畢業
世姪 唔係達d小學成語出嚟 就代表有point架
台狗都吹捧 你唔好返嚟留喺鬼島嘛
如果係80年代al可能真係差唔多

台灣果陣仲行緊聯考制度,唔好講話入台大,有大學offer已經好撚勁
台灣啲垃圾大學狗都唔屌

你唔係當去台灣讀書叫留學呀?
台灣大學用全中文教架喎 點比
咪撚玩啦 台仔叫自己國家做鬼島
全中教學 ranking又低人又hea
貪有台妹食咩

英文更加唔使提 lv 1 lv 2都有offer

Asso/HD入面最差lv3,仲有一堆LV4-5/IELTS7.0
因為人地大學唔行tutorial制度,所以冇分lecture同tutorial,唔知都正常
見到個個話除咗台大除咗台大
究竟入台大有幾難同埋有咩神科
曲線踩台灣黎襯托屎眼高清仔 高招
三大ielts average都係7.0左右
一堆屎眼高清仔有7.0 好勁 咁唔知有幾多%上到u呢
利申 jupas直入三大 覺得台灣升學同asso/hd一樣垃鳩圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞