點解任天堂d主機永遠落後PS/XBOX一個世代

147 回覆
40 Like 81 Dislike
老任係賣佢遊戲嘅可玩性而唔係主打賣畫面,一隻game玩你三五年都唔厭先係佢值錢嘅地方
小學雞扮分析😂
因為唔需要追上PS同XBOX都可以屌打PS同XBOX囉
n643d>ps3d>ss3d
ss2d>n642d>ps2d
ps播片=ss播片>n64
/\
XBOX>NGC>PS2>DC
/\
XB360=wiiu>ps3>xbox>wii
/\
xb1x>ps4pro>ps4>xb1>switch
switch>psv>3ds>psp>nds>gba>ngp>wsc>gbc=gb
將來
唔知以為講緊熱刺
NGPC定GBA>?
仲有同世代主機ps2先係3部最柒果架
明明係n64 > ps1 = ss
龍崎都冇你咁柒
雖然佢都係睇youtube當打左隻game
PSV贏到3ds?咪玩啦
講緊性能
連問題都唔識問

應該係
點解任天堂 d 主機機能永遠落後一個世代都仍然咁成功/屹立不倒?

又或者係
點解任天堂 d 主機機能永遠落後一個世代仍然有咁多人買佢 d 機?
爆機都無覺話疾到玩唔到,連明顯fps drop都少
你用電視1080p玩?
有第三廠game 玩
點解PS每個世代都贏?

因為五毛,打手多囉
改變歷史都唔係無可能
PlayStation 不愧係遊戲界中共
老任部機有PS4咁勁,又一齊行x86就會有第三廠game,唔使downgrade直port好多廠仆住做
老任發癲整部同sony並行既機
兩邊有相同game加老任一廠
咁你ps除左好似ps2咁出口術昆人買之外仲有咩存在價值可言
有第三廠game 玩
老任部機有PS4咁勁,又一齊行x86就會有第三廠game,唔使downgrade直port好多廠仆住做

但老實講switch 本質上都係掌機黎,又好難去到ps4/x1 既機能既
成本平
但係老任將佢定位係家用機
我都認同本質上係掌機...但係你話佢係掌機又唔係
跟本ARM同X86就冇可比性(畫面)
靚過你就一定架啦
衝出黎柒做乜鳩
過多十年出多1代 全部4k/8k畫面
到時唔知比乜好

8k 同 4k仲有冇明顯分別
到時AI真模擬地球
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞