點解任天堂d主機永遠落後PS/XBOX一個世代

147 回覆
40 Like 81 Dislike
雖然任天堂一直以佢所謂ge遊戲性撐起成間公司
但佢三十年來所有主機的性能未免也太過落後了吧
以性能來說

PS1 > SS > N64
PS2 = XBOX > DC > NGC
PS3 > XBOX360 > Wii (=PS2)
PS4 > X1 > WiiU (<PS3)
PSP > NDS
PSV > 3DS (<PSP)

依家老任又出左咩家機掌機合一的Switch
以家用機黎講性能絕對遠不及將來的PS5或X2
以掌機來說也絕對遠不及將來發行的PSV2
所以我懇請任天堂快d轉型為軟件公司,什至收皮
唔好再製造電子垃圾整弱智GAME
任天堂係主機界既apple
PS1 > SS > N64
PS2 = XBOX > DC > NGC
屌,笑死
唔識扮識
拎咩PS5同PSV2同switch比
都唔知幾時出
老任發癲整部同sony並行既機
兩邊有相同game加老任一廠
咁你ps除左好似ps2咁出口術昆人買之外仲有咩存在價值可言
N64機能勁過PS1, 只係用卡帶柒 (好似係)
要玩mhw不了
Game Cube機能差?
老任而家係玩具同遊戲公司,另外兩間係科技公司,資源同諗法唔同好正常,Sony同MS開發高性能嘅成本可以用喺其他唔同產品唔單只係遊戲度,但老任唔得
全部PS 擺頭已經想笑
因為老任啲game根本唔需要咁勁ge 機都run得起,佢目標從來都係老少咸宜容易上手
根本得PS4(唔計pro依D半世代),PSP,PSV係真係響頭
PS1,PS2係該世代最弱
PS3就弱過XB360
條傻9打咁大段野...大部份都係錯,係咪00後嚟
唔該捐入老母閪度
唔識又要扮識

N64同NGC 3d能力一定勁過同代PS
Ps3好似勁過360
但跨平台遊戲表現係360勁過ps3
DC>ps2
PS3個結構太難用,寫就好勁,但出到黎根本用唔到
數據還數據...一般玩家都係睇實機表現
當年隻魔女1 PS3版真係
同埋PS3跨平台差係RAM出事
魔女1我覺得唔準,始終SEGA自己亂port
亂唔亂PORT我唔知..我只係睇實機表現
同埋256+256 RAM呢個SYSTEM太ON9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞