[Switch/3DS機主討論區]|薩爾達傳說:曠野之息 中文版 2月1日|(74)

1001 回覆
12 Like 4 Dislike
開日美歐三個ac實冇死
請愛護屌dee 菊花
香港人生活空間咁有限
呢次mhw咁來勢洶洶,真係擔心會有一波好大既放switch潮
之前雙機黨黎講點解之前可以比到ns同ps4共存一個家居,係因為ns出果個大階段,ps4同時未有一啲值得玩家一可以煲到一兩年甚至嚴重到可以玩到下世代主機既game(gtav唔計,啲人已經玩厭),於是乎一般玩家仲可以接受到自己既蝸居有兩部遊戲機擺喺屋企

但幾日前mhw推出,出左幾日已經推爆十幾個post,呢樣野我係觀察左好一段時間,睇怕熱度有排唔會減退,而最令我擔憂既野可能會慢慢反映出黎,就係現存既雙機黨費事部switch封塵可能會拎晒去放,而未有機既都會走去出ps4玩mhw

長遠黎講成個大中華市場都有一股熱愛斬龍既風氣,我悲觀咁講,如果呢獲mhw繼續以一驚之力打殘switch,老任將會大大收慢中文化市場既速度,呢樣係我地最唔想睇到會發生既事,請大家珍惜老任同switch,呢次係最真誠既呼籲
脫任保平安
我反而等緊收平二手索機,一個二個衝動出機
就算係switch要放機應該都唔關索事,任地獄無驚玩本來就係聽執㗎啦,就快摺埋㗎啦
打咁大篇廢文9up
浣腸買左機未
就賣機
淡友睇完會射
留名睇大家姐安心魚屌你
佢唔認同無所謂,唔好大大聲講野就得
睇完Dee哥咁講,mhw呢隻可能先算ps4首隻大作,唔好講switch,呢隻驚玩到ps4收皮,其他驚廠都有可能比呢一隻驚搞到執笠

今晚即刻開嚟玩先,其他驚賣哂佢
有啲人創建角色都搞幾粒鐘,真係玩實仲耐
佢唔出去柒我唔會理佢
原來連KOF 97 GLOBAL MATCH呢啲冷飯都冇switch份
幾時有direct
今日會唔會偷跑
Zelda中文?
你預1月31晚啦,行貨好難偷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞