【集思廣益】今次又DQ,有咩可行嘅議會外抗爭方法?

280 回覆
75 Like 10 Dislike
我唔明而家點解仲有人講焦土.

政治上嘅焦土政策晌邊度成功過?
好似周圍都走投無路咁
Push
你有冇提議
屌人焦土果邊,自己都咩都唔做,其實同焦土撚一樣,至少焦土撚無阻止你
promote抗赤化,由你自己做起,家庭同身邊嘅人

中共勢大且不擇手段,我哋勢弱到連台社會都團結唔到

一路捱直到有轉機為止
Agger
不過要大家都肯先係

真係要時時刻刻加強自己思想壁壘,同傳播個concept去盡力抵消赤化思想,至少唔好俾你下一代變到呢一代嘅廢老咁

可以預見未來十年,中共都會有能力維持到如斯氣焰,周庭,一地兩檢,鄭若驊呢啲人同事只會愈來愈多

香港未來路阻且長,我哋基本上只係可以一路勉力支撐,乘時而動

利申個人睇法
得罪講句 錢又冇,民心又拿唔到,樣樣都反 依家仲要好事不出門小事煲大佢 咁你想點做
Agger不過年輕一代好似又愈來愈冷感

真係要天時地利人和
其實都幾狗 星期六先出DQ單嘢 外國個個weekend放緊假冇人理
1. 焦土啦,政治、經濟完全堵塞晒。重有乜作為?冇啦,上得連登既,有錢既又唔需要理政治,冇錢既冇人理你。
2. 移民:點都要移民。英文白人地區唔好移啦,門檻太高,樓都買唔起,更加移唔起呢d地方。台灣越南韓國日本,呢d國家有機會就把握啦

屌人焦土果邊,自己都咩都唔做,其實同焦土撚一樣,至少焦土撚無阻止你

其實只要你認為乎合自己價值觀,唔需要理人點睇,想做就做啦,亦都可以號召更多人去做

不過個香港人無咩信念,只要做果樣嘢無一個立竿見影嘅效果,好快就會放棄
想知本土派有冇諗住搞任何嘢
1. 焦土啦,政治、經濟完全堵塞晒。重有乜作為?冇啦,上得連登既,有錢既又唔需要理政治,冇錢既冇人理你。
2. 移民:點都要移民。英文白人地區唔好移啦,門檻太高,樓都買唔起,更加移唔起呢d地方。台灣越南韓國日本,呢d國家有機會就把握啦

其實只要你認為乎合自己價值觀,唔需要理人點睇,想做就做啦,亦都可以號召更多人去做

不過個香港人無咩信念,只要做果樣嘢無一個立竿見影嘅效果,好快就會放棄
想知本土派有冇諗住搞任何嘢

陳雲廢up,泰博淆底,熱狗收皮
梁天琦被起訴黃台仰走佬,本民前息微
青政被DQ,而家直頭參選都無力
G峰被囚,眾志淪落到要派周庭出嚟選

呢次正宗冚家剷
除咗民族黨同鍵戰派,我都想知仲有咩本土派剩落嚟未瓜柴
5毛多到 一入黎已經見幾個blocked user
2. 做一個有正義感的公民,見到任何違法行為都應該舉報。看到有人紅燈過馬路?立刻打電話到警局報告!看到任何車輛停車不熄匙(多數是警車)?立刻向環保處投訴!見到任何可以舉報的東西都要舉報!
一日都唔整合成一兩個大黨 一日都會收皮
agger

其實如果有本土派肯執好個look同cv,執到類似公民黨咁樣專業人士look,其實可以吸到好多中產廢中廢老票

可惜啲未來社會棟樑唔會有興趣搞政治
yes 例如UK 兩/三大黨咁
宜家香港太散
好離譜
繼續push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞