【集思廣益】今次又DQ,有咩可行嘅議會外抗爭方法?

280 回覆
75 Like 10 Dislike
睇住政府又搞多單DQ出嚟,身為一個普通市民短時間內有咩可以做到?

雖然成日都話聯署冇用淨係識做鍵盤戰士,但係寫信去外國政府加議員UK MPs 同US senators (例如Marco Rubio)再搞埋Change.org online petition會唔會都總好過乜都唔做袖手旁觀?

拋磚
最重要係搞大件事,如果嚇到政府就最好就算嚇唔到都可以吸引國際關注
前幾日UK Parliament先辯論完香港事務,之前學運人士又判監,但係好似都係冇乜國際關注
咁ching有何高見 宜家我地有咩可行方案
打電話去話俾選管會聽我今日係連登留咗咩言
問自己係重有冇參選權
係就係一定又會話外國干預內政 不過唔通就要因為咁而我地乜都唔做?乜都唔做就一定冇用
Push
白宮聯處 !
樓主小心 Romanov五毛
做咗先算
個網未開返
美國都係靠法國立國,南韓靠美國關注不致令學生被政府屠殺。
你要自斷雙臂唔連結外國,衹會自己蝕底。
絕食
上面啲寫信同online petition做咗先算
不嬲國際關係都好重要 但係要個國家肯同中共決裂 暫時未諗到有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞