【集思廣益】今次又DQ,有咩可行嘅議會外抗爭方法?

280 回覆
75 Like 10 Dislike
速戰速決就得
雨革係衰拖拖拉拉同縮沙
冇一嚟一鼓作氣做到尾 變咗camping 大台集會 先會最後慢慢清場收你皮
現實中實行到咩
要有大部分市民支持先有用喎
就算一鼓作氣都未必得
一落解放軍又898
咁結尾 我寧願佢當初出老解 迫班仲發緊夢嘅面對現實
首先要團結
How
加入團結香港基金
開形象撚事咩
G鋒 羅37夠形象好
港共咪DQ你 選都冇得選
吸票有春用咩
姚松炎夠測量師加大學講師
用制度搞鳩你
個目光仲留係點樣選贏
上面咪講咗係立法會內外都要做嘢囉

G鋒 羅37形象好恕我不敢苟同 好多中產同廢中廢老都好唔鍾意佢地
無野一開始大部份人撐 起碼開咗過頭先 如果唔係一味擔心只會一事無成
咁你聽日成立新政府 試下水溫先

如果成功, 我以後交稅比你個政府
現時嘅政府運作架構 根本冇空間比你玩架空
認真啲人連推翻現政府嘅想法都冇 冇人想政權不穩 比你整到民間政府民間議會 都只係兩頭唔到岸
睇住政府又搞多單DQ出嚟,身為一個普通市民短時間內有咩可以做到?

雖然成日都話聯署冇用淨係識做鍵盤戰士,但係寫信去外國政府加議員UK MPs 同US senators (例如Marco Rubio)再搞埋Change.org online petition會唔會都總好過乜都唔做袖手旁觀?

拋磚

剛看了Hong kong watch facebook,肥彭and Lord ashdown已發出公開信給文翠珊,要求文翠珊訪問中國時要求鄰近國家確實中英聯合聲明和一國兩制,肥彭真有心!
希望這個topic能持續,尤其是在12位美國參眾議員已經提名雙學3子諾貝爾和平獎,歐盟,英美加拿大已發聲明對dq事件關注!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞