[輕輕一推] 用Android或其他Google野嘅人已經開始畀Google出賣緊

194 回覆
66 Like 21 Dislike
岩岩check左,都係美國,check到中國既係咪用大陸機?雖然唔知關唔關事
暫時CHECK 過OP5 小米A1都冇事
有冇LG G6用家 或者 3 就係好服務既用家

不過佢啲圖係連緊wifi, 好似未必關3事

柒到喊
Spin啲咩
咁多人得佢一個係咁
用3HK試咗
連去美國

日月神報係咪問左google,google 會去調查

個rom係 港行LG G6 10f

呢隻app

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hkcalladvisor.knowchina

香港政府常常呼籲年青人要北望神州,認識「祖國」。有見及此,《認識中國》幫助您識別任何連線到中國的應用程式。你懂的。
再報告下先

check過次connection 全部連去美國喎
留名跟進
我netvigator set左去用google DNS都冇問題
暫時得出個結論係佢router 個DNS Setting 問題,而且都唔關3事

佢用有線DNS就冇問題,但轉左去用Open DNS 或者 Google DNS 就出事
不過保持警覺係啱
依家Google有奶共傾向
網上爬啱啱試咗都冇事
內容又多咗嘢
groot仔你係邊
有手機cpu好過a11?
netvigator IPv4 IPv6 google DNS
全部都係連香港google再去美國google
咁多間科技巨頭 google 係同中國政府最少利益關係
如果中國要拎資料做政治打壓 APPLE FB M$ 一定易過GOOGLE
apple係呢方面比google 安全只可以係得啖笑
google 有大量唔同既軟件硬件bugs 之前既spectre meltdown 唔公佈出黎intel根本唔會理 正常人都唔會知 全世界咁多server PC 用intel u 用蘋果走得甩?
而且google 推好多連線格式標準 只要上網基本上就走唔甩 完全唔誇張
更誇張係由小學到大學畢業都唔會走得甩google
將來可能更多公司都轉用GOOGLE
要問有無得你揀不如話有無得你唔揀
就算唔係由用戶upload 去中國sever, 都可以由外國server傳去大陸server, block 幾多都避唔到
呢啲唔係主見,係自我中心喎巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞