F1 2018 季前討論區

990 回覆
10 Like 70 Dislike
接你個死人頭
v6 turbo得 mguh好 j咋
其餘都 piece of shit
揸過 na番唔倒轉頭

係淨係揸過 turbo車 d細路仔先覺得冇野
例如 m 字頭果隻終極小學雞
不過都咁講, KERS (MGU-K) 都幫左好多街車既.. says 依家D hybrid 都係用KERS 去做開車果下..俾多D 動力....
所以依個development都對我地有好處既..

雖然NA真係正好多, no matter the feeling of torque or sound!
無可否認 mguh真係唔太 road relevant
但係響 engineering角度呢隻牛仔真係好撚好j
依個岩, heat energy 都可以做到儲電仲要用得到..好似D 用地心熱發電既D 發電機..仲要放係咁細個既mgu-h...Mercedes 仲要做到almost 50% efficient... 係真係好好J

可能依樣野可以幫到再生能源啦...

如果有街車有MGU-H..我都怕都爆engine..
其實 mguh個 concept就好似 d大船上面個 high low pressure turbine咁
將 residue heat入面既 energy榨盡
條 engine formula如果得 engineer揸旗真係唔排除班癲佬會整兩級 mguh出黎

放響街車度
仆你個街平時 d死氣喉直出廢氣可以有幾熱丫
個 delta唔夠大根本冇 mguh存在既意義
大家咁唔滿意 halo , v6 hybrid

Join FE la diu
你都 on撚鳩. gif
高你 fe係垃圾都污染左堆填區
agger,玩具FE請收皮
等緊鹹神揸FE 果日
大牛死鳩左 19max 係咪下一代黑氣石
because no 魚雷
上年追到康打既真男人
我確F1 最好J的確唔係V12 V8 NA
V6 turbo 先係王道

我康V6 1500cc
好明顯係大頭燈死蕉 engine啦仲問
你有無份
雖然今年康打把聲幾好j, 但係 V12/V8 NA 聲先正囉
賽iPhone
不了
我J緊80年代副康打 V6 turbo
F1都係高轉聲先經典
而家成部nascar咁
RBR似乎搞唔掂佢地既aero package,不停換黎換去...
可能風洞數據同現實有出入
上年好似又係衰風洞
咁F1 起碼識轉右既...
但今日好似只係等地乾
大牛近幾年都係暑假先開季
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞