F1 2018 季前討論區

990 回覆
10 Like 70 Dislike
等睇無人買F1 2018
Mclaren 成日壞D on9 野.... 都唔知關唔關佢地QC 事..

自己伸隻手指喺出嚟已經試到啦
認真討論下啦
由阿朗素以前渣架法拉利嗰陣對大牛同McLaren
記憶中Mclaren個reliability 問題已有 成日唔係壞呢樣就嗰樣
反而法拉利呢樣做得幾穩定
Mclaren呢幾年唔計PU問題
間唔中都壞下呢樣壞下嗰樣
Gearbox suspension
今年換左PU 快就可能會快左
但機件問題
我一早就覺得帶隊嗰兩條肥仔冇料到
認真, 我唔打算買
反而法拉利呢樣做得幾穩定

聽倒Vettel 巴響隔離大叫咁佢響日本個spark plug 叫咩
幾穩定唔等於零
Bring back Ron Dennis la diu
你岩你岩
sor9ly我錯
i dont need a fucking halo when i drive inside my living room!
近代McLaren得2007-2009比較可靠,其他時間
2003同2005最慘烈,Kimi因為咁起碼無左一個WDC
喺Career mode 大炒係咪會game over?
有halo f1 2018個cam會乜撚都睇唔到
麥記由2000年開始有邊年唔柒?
Newey 走左之後更加
Kimi嘅全盛時期就咁比麥記浪費咗
#F1Testing lap count after two days:

Ferrari - 178
Mercedes - 177
Toro Rosso - 175
Williams - 174
Red Bull - 172
Renault - 164
Sauber - 144
Force India - 101
Haas - 91
McLaren - 88

#F1

新三大車隊
Honda 勁reliable LO diu
好明顯係McLaren 問題
Honda呢巴真大力
年尾有冇 toro rosso版既grand prix driver睇?
依樣我都認同, 但想講既係, 點解佢地明知咁多小問題都唔想搞搞佢?
人地法記一見到上年尾果幾站咁7之後都即使請返個做開QC既expertise 黎睇下成個chain la..
點解Mclaren 做唔到?

BTW, kimi 當年好似係縮缸多...
柒依樣嘢好難解釋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞