F1 2018 季前討論區

990 回覆
10 Like 70 Dislike
McLaren既哲學同其他車隊唔同,McLaren係一隊比較aggressive既車隊同埋係各方面都要好過人
所以好多時都用比較大膽既設計/set-up或者將所有野都推到盡
亦因為咁reliability自然就會降低或者被犧牲
所以睇返以前既既McLaren(Hakkinen/ Kimi/ Ham2012),一係就快到飛起,一係就壞車

另一邊既Merc/法記/RBR主要集中/放大某個優勢
例如2010-2013既RBR
雖然Renault引擎性能不及法記同Merc,但RBR無諗過為左要更高既直路速度而push盡引擎
RBR反而用Renault既耗油優勢唔駛載太多油從而減輕車重,再配合埋High down-force package,雖然輸直路,但入/出灣既優勢足以係qualifying同正賽吊打所有人
康打世界第一
讓80匹,大頭用hypersoft先快少少,代表咩?
今年細牛wc
代表麥記出垃圾車
個F1 TV 好吸引 但係好似冇香港份
識唔識架你
拆撚左tec 佢啦
用埋toda 支快cam ar
落雪
係咪7仔有得賣果本咩collection
係既話
我買過rally stratos果期
話我煩膠都要講多次

halo真係好撚鳩柒...
Halo 睇睇下就順眼啦

以前夠唔接受 v6 hybrid la, 今天沒有人講lu
一路都有聲音話要返V12, 同埋V6 hybrid 太complex, R&D成本太貴..一個MGU-H都玩得死你... 所以一路都有話唔要V6 hybrid 的....
根本愈改愈垃圾
越垃圾先至有討論ma
我鳩堡不嬲都反halo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞