小息完響預備鐘 趕排隊急吞嚥 墨丸卡喉 三年級女生命危

207 回覆
17 Like 98 Dislike
上廁所
慢慢黎啦 至多咪罰企
有報紙過已回復清醒,但情況危殆, 唔係好明
有關小賣部出售三文治、燒賣等小食,事發後已停賣熟食

家長:一早就應該停賣啦
要賣就剪碎剪到細細粒先准賣
細個真係會咁趕
小食部多人到佢
就算插左喉你都可以對外界有反應會開眼
就算延長小息時間都係會有人臨打鐘前先買嘢食
真正有問題嘅係打鐘後唔畀郁唔畀食嘢嘅規矩
同埋見到人打鐘後郁同食嘢會捉人罰人嘅風紀同老師
其實應該響鐘前5分鐘小食部就停止賣野食
都會有小朋友買完最後先食
薯片蝦條都要整碎先准賣出去
全日都小息唔洗上堂
唔係達爾文咩? 定係我真心左
肥妹食咁急做乜
呢個處境99.9%學生都會試過
得佢咁無用
一早就廢咗呢啲打冷鐘 時間停止嘅19 鳩嘢啦
人地外國學校國際學校使撚撚狗噉撚啲學生咩
細個試過
打鐘未食完粒喉糖,呀訓導要我吐左佢,我打死唔肯,因為呀媽話一定要含完,幾難食都要,呀訓導就拍我背脊要我吐,拍左幾下就卡左係喉嚨,唔上唔落

訓導要同其實老師商量應該進行急救定call999,急救應該邊個進行,有證個老師而家係邊到,佢上緊堂打唔打999好

好彩我福大命大,一分鐘左右咳返佢出黎,嗰分鐘我覺得好似過左成世咁長

我睇死個妹妹都係咁由救到變救唔到
佛教小學有墨丸 係咪素肉
其實我覺得應該要取消風紀制度
小學生未成熟,但係又比佢地有大人都未必控制到嘅權
根本好多風紀為左威比老師睇,
或者特登屈鳩唔順超嘅人
有時明明情況唔嚴重,都比風紀搞彎哂

利申,做過一年講完屌你老母之後捉人講屌你老母嘅風紀
依家啲細路返學學啲咩 連拍背都唔識
照計學校點都有人識急救

唔係應該做abdominal thrusts ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞