沈陣營第八十五期 - 愛淡是振盈,嘔了熊仔餅

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
港女咁有性格
就係睇唔透所以星期五走曬動物
廢事包頭
希望吸取多D經驗 畢業後錢都鬆動D 諗住投資都有6-7成係Reits 其他係短炒
我就畢業 都仲細 我自己諗宜家輸都係有限錢 風險承受大小小都OK
長期嚟講,建立asset以錢生錢、複利滾存達成致富係最容易做到嘅
true
但係個個都想做呂布
暫時問題都係因為本小, 好難入到正股

不妨試下睇股票期權既書
本可以好少

最子兄想請教下你 因為呢到好少人玩期權
你通常買開幾耐既?即月定下月?我成日想買啲遠啲既,但係遠又唔係超價外會好鬼貴
怎去開始 解釋沉振盈
股災後一年必入
仲有骰同牌 馬我唔肯定
師傅係全知全能的仲撚洗問
https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20180120/57730102?_ga=2.262849228.1545080700.1515342764-419314157.1508904874
【港島補選】維園阿哥選港島補選 沈大師力撐代表…

曾經紅極一時嘅維園阿哥、馬草泥任亮憲復出喇,噚日佢宣佈參加立法會港島區補選,仲搵咗唔少知名嘅金融界人士幫佢站台,其中一個就係紅遍兩登討論區、人稱「沈大師」嘅訊匯證券行政總裁沈振盈!沈大師憑佢嘅實戰理論折服網民,一眾網上沈門弟子得大師明燈指路行相反方向,近日喺股市都執唔少,今次大師玩埋選舉,好多人想睇睇佢嘅燈力如何。
睇新聞見到呢單野屌咗出聲
民主黨班左膠想點撚樣

唔講咁多,師傅又中
咩得大師明燈指路行相反方向
我地沈門就最信大師
大師話沽,我地沈門二話不說,上下一心齊齊沽
沽到師父話收手為止
蘋果咪亂講野

沈門上晒生果報
邊度睇 小師弟想追
師父會不斷保佑我地
星期一又要掌鳩頭咀了
好擔心一揭露沈門弟子身份啲C9湧埋嚟問冧巴

唔得,公眾場合絕對唔可以發post上沈門,最多睇
我唔識嫁
你想做LONG SIDE? 通常我上半月前買即月, 下半月買下月
但我宜家好少做long, 做short為主, nake short/ credit put spread, 當係o係呢個牛市用黎穩定收息
其實同期權好似
有個行使價 有個日期
如果股價跌穿行使價
就要用行使價同莊接貨

如果股價keep住係行使價以上
個客就收期權金(一般係合約簽果陣 保證金的8-10% )

變相係 個客其實short put 緊
只不過銀行用另外一個名包裝左
個客做左莊同naked short都唔知
師父撐馬草泥
做Long 買即月
最好係下半個月先買 夠平
做埋spread更易達到打和點
睇歐陽一心 第一本書 寫得唔錯
買一手關於佢的證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞