誇世代 (25)

1001 回覆
31 Like 9 Dislike
心臟病發同比車車死唔算關自己事
咁燒死左朱咪咪老公,哩樣冇得推
指示人放火,造成誤殺
之前睇到有幕見到mike好興奮咁拎住一大堆卡, 款款都好似係唔同, 但套野做左咁耐都係出得2張
會唔會講部機來歷,未來野?
係未來陳豪送番去,促成一開始既事?
再loop
投哂誇世代,男主同最喜愛男角色投咗陳豪
換身既超能力?
部機依家應該得walking知之前賣左上深圳,想睇陳豪聽日點樣可以搵咁多卡出嚟
大塊田肯認自己係蠢女人未 得你一個搭的士會出事

阿田真心蠢到最拎把刀入去插死佢,真係聰明人有能力冇所謂,最危險既係蠢人有能力
對比美劇已經算易睇 咁都睇唔明醫返都晒藥費
依家得番一條路行 就係隊冧米缸
姜大衛 70歲 好勁
麥明詩 fb link 有片

麥明詩 Louisa Mak facebook
「誇世代」話咁快就黎到大結局喇,感謝監製陳維冠俾我機會參與呢部劇;除咗可以演繹 #宋佳佳 呢個傻更更嘅角色之外,仲可以向好多資深演員偷師🙊

鏡頭前見到嘅一個shot,鏡頭後都花唔少工夫,就好似劇中我爺爺 John哥要拍攝打擂台嘅戲份,大部分都係佢親身上陣。雖然John哥fit到漏油,但係見到一位七十歲嘅演員做stunt,我地做觀眾都替佢捏一把汗。John哥咁專業嘅精神,我問心自愧不如。

https://www.facebook.com/Louisa.Mak.Ming.Sze/videos/2113677885325595/
淨係大衛老左肯做下把位
同930個廢老夏雨比
都知邊個更值得專重
果場打.... 真心高質,年紀咁大都咁搏, 意為抽阿爺廚房水. 竟然玩盡佢
臨結局前啲角色黑化得幾好
好有層次
阿田之前個角色好煩 直情想飛來睇
依家黑化反而幾有發揮

個人覺得三個男角中陳豪發揮得最好
張繼聰有驚喜
歐陽振華反而有啲失色
Ali令人喜出望外
個演繹方式有啲過時

一劇之魂係劇本
劇本寫得好 有層次 角色多但交代得清楚
鏡頭同表達方法幾新鮮
元素豐富得嚟又控制得好
啲演員配搭有火花
相信台前幕外應該拍得好開心
都唔知有無認真睇
九成九係D得閒就行開廣告就轉台果D
今次節奏明快好多位miss一眼就無左
你...重睇啦...搵coffe,同要coffe幫手....都好多集下
點解係2047,五十年不變?
佢出門口前好緊張唔知搵咩,係褸袋好似有D野
你唔講都醒唔起
我原本無追有一集立到好似幾好就追唔到停
會唔會最後個結局係bobby佢地殺唔到陳豪導致電視機劇情出現就完
到時Walking dead會點死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞