沈陣營第七十八期 - 股壇五絕,奇幻島北丐·中神通盈哥

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
獲騰訊(00700)主席馬化騰入股當基礎投資者的希瑪眼科(新上市編號:03309)獲12萬人爭購,得出初步分派機率。據市場消息,申購一手(2,000股)的投資者中籤率8%,相當於每12人僅1人中獎,而投資者需要抽300手(60萬股),才能穩奪一手。

相比去年下半年3家具馬化騰、騰訊股東的新經濟3寶,以去年凍資王閱文(00772)為例,一手中籤率7.7%;上述眼科醫院股難中程度不遑多讓。

市場消息續指,B組大戶方面,中籤率劃一低至0.24%,以涉資2,596萬元的「頭錘飛」重磅客,最多只能分獲2.2萬股。

希瑪本周五(1月12日)暗盤出場,下周一(15日)正式在港交所(00388)掛牌。有市場人士估計或能大升三成,若希瑪以上限2.9元定價,相當於一手帳面可賺約1,740元,「頭錘飛」客未計使費,帳面只賺約1.9萬元。

http://invest.hket.com/article/1987429?r=cpstna

屌孖唔夠數
大市今日淡友高位沽緊落嚟,聽日關鍵也,二師兄果然老江湖,上午就襯期指高位平倉Call G好過,無謂同淡友肉搏戰

好好睇實呢幾日!隨時轉勢!
孖9成頭錘飛要俾幾多息
無會開WO
過多兩星期啦
今日唔得閒上黎,好彩有V師兄
話時話老貓尋日出口術真係燈撚死左700
今日上過312, 企唔穩
無左聖物圖差咁D力水

u下午偷偷開會
無會開WO
過多兩星期啦

ok我mark低時間
驚大市調整啫,即沈判日,現貨大市跌1千點都係所有均線之上,上升趨勢未變,跌到29900都只係穿條10日線,未穿條廿天線根本仲強勢,穿咗有一半先驚轉勢,升咗咁多啲均線拉高咗,十日線冇乜意思
呢輪我多咗TA分析,不過未必啱㗎,TA解決唔到一個問題

「當人人睇住指標覺得大市/個股聽日會升,其實今日升咗」

換言之聽日唔計平,升跌都係50%

覺得會升時大家衝晒入去買貨今日已升咗,跌都係一樣
我晏晝都瞓咗覺
今日條友仲冇cap 牙中圖,全部由我同其他巴打cap嘅,辣殺

冇牙中嗰日例牌3部曲

Ready、no her、sleep

就收工,點搞呀? 牙中痴漢fans等足成日差啲冇圖睇
其實差唔多,不過中信招牌響,計業績廣發係好啲嘅
直插
今日佢有係175鋪度出聲,叫人買1478
始終未打大佬,即使出現調整都仍然處於長勢升浪,只係由17年1月升到今時今日,今季季尾出現更深嘅調整係唔過份,估算會落返前區間底部28200

好仆街
個page唔俾number
外圍全跌, vix升2%
我多謝師父送多11萬比我先,聽日買,六合彩師徒對決!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞