沈陣營第七十八期 - 股壇五絕,奇幻島北丐·中神通盈哥

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
淡友必勝!!!快撚啲沈
700聽日報復式反彈ok?
師父賭局, 買細開大
又無3.9
收到
今日上過312, 企唔穩
無左聖物圖差咁D力水
刻31600,有請
有請Gamel師兄將聖物圖更新為31600阻力位
【實戰理論】美匯造底 醖釀回升(沈振盈)(JAN 10)

大市連升11日,恆指升至31000之上。來到此水平,市場的情緒及氣氛已越來越樂觀,越來越亢奮。但筆者的看法反而更有保留,更加保守。從技術層面看,恆指距離歷史高位31958點已越來越近,就算後市真的要上升,在此關口前出現較大幅回吐的機會極大。另一方面,外圍市場的走勢,特別是匯市及商品市場,似乎正在醖釀著變化,這亦會令資金流向有所改變。

美匯在2017年從年頭跌到年尾,就算美國加息及縮表,也未能有所剌激。而踏入2018年,美匯指數表面走勢仍疲弱,處於低位徘徊,但在一面倒被唱淡的情況下,卻有營造浪底的跡象。由於油價及工資持續上升,估計今年的通脹會回來,美國加息的步伐應該較市場預期為急,美元絕對有條件在今年出現升浪。若美元展升浪,對美股將構成一定的壓力。所以,短期要留意着美匯指數的走勢,若進一步走強,美股回調壓力將會加大。

至於港股,過去一週期指已轉低水,而未平倉合約亦出現了變化,相信過多一兩天大戶的倉底會調較好,下週市況會大幅波動。暫時估計,大市有兩個較大的阻力位,分別為31200及31600點。

沈振盈

樓王,師父已經白字黑字寫出嚟。係咪要刻上本門聖物阻力圖上面?
刻31600,有請

就到大佬
今日上過312, 企唔穩
無左聖物圖差咁D力水

u下午偷偷開會
聖物圖目標終於同大佬相近
唔知師父會唔會用50點做一注呢
師兄
60321點睇?
終於唔使Gamel,寫到啦,有請最新聖物圖

山搖地動、鬼哭神號

正, 臨尾flash左下跌左廿幾點, 最後10分鐘拎番個尾彩

其實好撚嬲今日食唔到幾多升幅
食到都勁啦今日咁大波幅

今朝都覺得奇怪頭一個鐘100點range都冇
始終冇呂布兄身手咁快
唔答,唔想你哋亂買
師傅
收到 我都係唔多手了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞