沈陣營第七十六期 - 三萬點大整固?大整蠱就有份!

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
其實好想知果啲店入面係咪成浸腥味?
gay test failed
頭先亂鳩咁睇吓HSI圖,呢波似係第二次上升通道,指向32255咁上下位置,嗱我純粹鳩估3-4月到

頭盔mode: 斷鳩估,唔作為任何投資/機建議,分分鐘睇錯圖,瀨嘢唔好屌我

一切以師父為準

多謝樓王師兄提點
樓王師兄覺得券商開始炒得未?想買少少海通/廣發擺下,睇圖好似幾靚
廣發我入咗5000股,貼咗倉,星期五16.08入,我睇圖形已經橫行足夠,應該係底,根據我自己嘅斷估,有70%左右股份係15.4-15.8之間入,嘅,等拉升,止蝕我定係14.8再睇,上望睇19蚊,樂觀睇25蚊

基本因素嚟講,A股5月入MSCI,全球性ETF或會因應新興市場比例購入多少,A股券商或有運行

有炒作話題,隨著A股成交量放大,廣發呢類龍頭卷商有著數,本身亦係賺錢公司,坐貨都唔太膽心

我或用圖形講解

1. 量升價跌,4支陰燭,淡友洗倉,或震倉
2. 量平價平 ,橫行區,好倉收集

最近呢2個交易日出現放量上升,坐於50日均線之上,拉升訊號,我如果開市稍等可以係15.94入到,執少咗

我嘅分析未必啱,只供參考,過去唔一定反映未來股價走勢,入市有風險,我都係老散亦非股神,要自己判斷
師父:今年d券商股唔錯 訊匯收手續費都數緊錢 繼續狙擊沈門 玩撚死沈門弟子先
補充一吓,通常除咗日線會睇埋週線,圖形嚟講沽壓上個月沽得七七八八,近3週量由細到大,收市坐喺50日均線

沈門入面我最敬重大師兄同樓王
大師兄開山劈石固然偉大
樓王既技術分析一來悅目二來令我學到好多
預佢狙擊,我備咗另一手5000股本錢,睇溝定斬,狙擊我沈門其他人搵到食,值嘅
講呢啲,我唔識中、又中㗎,瀨嘢唔關我事,一切以師父為準
V 巴星期日都咁早
[quote][quote]沈門入面我最敬重大師兄同樓王
大師兄開山劈石固然偉大
樓王既技術分析一來悅目二來令我學到好多
講呢啲,我唔識中、又中㗎,瀨嘢唔關我事,一切以師父為準

多謝樓王師兄解釋得好詳細又易明
我個人本身只係覺得港交所都受到祝福,卷商應該都可以跟住收集下,師兄解釋完信心大左,其餘交俾個市定斷了 ,聽日試下揾位入,其實師兄個位比day low都係高幾仙,已經好靚了
粗種嘢交俾我
年紀大

以前見囡囡硬朱等,依家等住硬
攤喺床瞓唔著,坐喺度嗑眼瞓

過多十年妹吓妹吓
4萬
嗰一百點豪俾佢啦!
直接睇四萬!
師父錢錢錢會一語成籤: 「Trump都做埋財演,當道指係政績,噏30000點,咁港股豈不是要40000點?」

師父越唔相信嘅市場就越扭曲,原因不明
總之農曆年前二萬六啦!
係8500

師父一早話有神秘力量追擊緊佢,五萬億美金睇住佢黎打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞