沈陣營第七十四期 - 2018拯救世界

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
2.5k loss半日內追突
但大家唔好跟cfu上船呀
我寧願唔玩都唔會同佢同船
呢隻乜鳩嘢嚟?

杰地集團類似為一個融資平台代理人角色,專門為房地產項目尋找一批投資者合資當地產發展商,同時提供物業管理及財務顧問服務等。
諗住用黎買dyson吸塵機, 師父還錢呀仆街差我2皮未還曬
例牌唔抽,仲8字頭,新加坡政府對房地產干預仲多過香港,等上市半年後先望吓
8字頭我只會睇新意網
但8字頭有陰影成日睇住佢升
呢隻乜鳩嘢嚟?

杰地集團類似為一個融資平台代理人角色,專門為房地產項目尋找一批投資者合資當地產發展商,同時提供物業管理及財務顧問服務等。
例牌唔抽,仲8字頭,新加坡政府對房地產干預仲多過香港,等上市半年後先望吓

樓王師兄點睇隻希瑪?名醫眼科診所
仲未知邊隻 新股嚟?
由眼科名醫林順潮創立的希瑪眼科(3309),獲騰訊(700)主席馬化騰、思捷環球(330)創辦人邢李㷧及北京富豪趙勇以基石投資者身份入股。

希瑪主席林順潮指,很高興馬化騰入股公司。被問到未來會否與騰訊旗下企鵝醫生合作,他指只要有利公司發展的都有可能。
引入基礎投資者主要考慮能否與公司產生協同效應。由於公司中港均有業務,因此引入中港投資者。他指,未來是網絡世界,因此引入馬化騰。
邢李㷧有經營連鎖店的經驗,對公司有啟示及指導作用。未來北京是希瑪發展的重中之重,因此引入公司總部位於北京的趙勇。
希瑪上周五(29日)已開始招股,招股價2.35元至2.9元,每手2,000股,入場費5,858.45元。
我都係嗰句,我自己從來唔抽新股,因為好多時係高溢價派比老散,亦唔知其管理層作風係點,所以最好等上市半年之後先睇

不過我唔反對大家抽嘅,如果有信心上市即升即走貨嘅話
呢隻乜鳩嘢嚟?

樓王師兄點睇隻希瑪?名醫眼科診所
仲未知邊隻 新股嚟?
由眼科名醫林順潮創立的希瑪眼科(3309),獲騰訊(700)主席馬化騰、思捷環球(330)創辦人邢李㷧及北京富豪趙勇以基石投資者身份入股。

希瑪主席林順潮指,很高興馬化騰入股公司。被問到未來會否與騰訊旗下企鵝醫生合作,他指只要有利公司發展的都有可能。
引入基礎投資者主要考慮能否與公司產生協同效應。由於公司中港均有業務,因此引入中港投資者。他指,未來是網絡世界,因此引入馬化騰。
邢李㷧有經營連鎖店的經驗,對公司有啟示及指導作用。未來北京是希瑪發展的重中之重,因此引入公司總部位於北京的趙勇。
希瑪上周五(29日)已開始招股,招股價2.35元至2.9元,每手2,000股,入場費5,858.45元。

唔該師兄
29號上左一堆新股,覺得呢隻好似ok
我都係嗰句,我自己從來唔抽新股,因為好多時係高溢價派比老散,亦唔知其管理層作風係點,所以最好等上市半年之後先睇

不過我唔反對大家抽嘅,如果有信心上市即升即走貨嘅話 [/quote]

收到師兄
竟然致富門市裡面啲位冇比C9阿叔霸晒,十幾台機得3台有人
全部散戶都聽師父話,一齊靠邊站
應該係喇,炒股邊個唔聽師父指示做嘢嘅就係鬼!

3.9

靠邊站
夾多一兩日先比位大家做淡

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞