沈陣營第七十四期 - 2018拯救世界

1001 回覆
10 Like 4 Dislike
新年禱文

慈愛的師父,

我們感謝你,因為你是我們的避難所,是我們的力量,是
我們逆市中隨時的幫助。 師父啊! 我們要稱謝你,
因為由歲首到年終,你的股評都沒有離開你的信眾,
在你的眷顧下沈門經歷了平安。

因為我們深知我們在師父的沈門裡,擁有活潑和真實的盼望,
就是你為我們存留在你那裡的財富,那不朽壞、不玷污、
不衰殘、榮美的炒股基業。好叫我們這屬你的沈門兒女,
能存著信、磨、貸的靈性在股市生活,隨時向你拿取。
願股民因著沈門的好行為和見證,得知師父的救恩,
明白救得一個得一個,將榮耀歸給師父。

願在新一年,師父賜福與沈門所有兒女,
使我們的倉位更成熟純全;在買賣上滿有師父的恩賜,
結滿果子;在大市預測上發展所長,榮沈益人;
在家庭裡,設立聖壇,高舉聖物,
以真倉實貨相系,福樂盈盈。

沈門 Shumman

有文采

我們同聲祈求沈門福樂永存!

當越多呢類產品登場,係咪應該要小心啲
唔熟呢類嘅話,ETF掛勾一堆公司嘅指數好過買單一間公司,我就咁睇
好事黎wo
混脹! 專敬神聖既師父!

沈門 Shummen
股壇CY
係好事嘅,多一個簡單產品可以投資
但可能變相係一個接火棒嘅工具
信沈者,在股場必得永生,沈門
睇ED經濟一週話嚟緊推出美帝相關AI,科技公司ETF,估1到2年會出現

Funuc,Alphabet,高通,西門子嗰類公司組成ETF

聽落又幾好喎
當越多呢類產品登場,係咪應該要小心啲
好事黎wo
係好事嘅,多一個簡單產品可以投資
但可能變相係一個接火棒嘅工具

唔明白點解你會覺得係火棒
預祝沈門上下新年快樂!出年賺多啲!
今晚大家去邊度攬囡?
留係屋企倒數!
預祝沈門上下新年快樂!出年賺多啲!
今晚大家去邊度攬囡?

你可以臨尾半個鐘搵隻雞, 屌到下年
Etf係咪當佢一個基金咁睇?
科網股升幅已經好大,佢將一定數量嘅科網股包裝成一個基金上市,市場有憧憬,賣出去,變相幫人揸貨
唔知我咁諗岩唔岩,定係唔應該當佢基金咁睇?
祝各位師兄弟新年快樂,長買長贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞