[認真文]任天堂再唔改下個推廣方法(PR),遲早都係執笠

117 回覆
142 Like 47 Dislike
仲有呀,3DS個陣LOVE PLUS賣得十萬到
岩田社長都比曬面konami去試玩仲拍埋片
而家呢?連火紋無雙呢D合作作品都隨隨便便宣傳下就賣
個廣報部廢架
我正傳既意思係非remake 既mh
整到隻game 咁靚 成本咁高
好似ff15咁日本賣唔到過二百萬
收唔番條數我保證ps4 無下一隻
唔係 ff15 mhw 唔似會係外國大爆紅
同平時玩既mh 太似除左畫面靚左
無玩開既外國人真係好難入手
SWITCH 12月每周日本都賣廿萬部,要執笠應該都有排
老任又食Mario老本
SQE又是FF同DQ老本
EA又食FIFA老本
Ubisoft又食刺客老本
Atlus又食persona同真女神老本
Capcom又食mon hunt同街霸 老本
Falcom又食軌跡老本

仲有冇咩老本未食?
老任又食Mario老本
EA又食FIFA老本

仲有冇咩老本未食?

頂,唔記得光榮又食無雙老本
想問sony其實有乜老本大賣作?
只有第三廠又多平台,當有一日老任痴左線都出部同你PS5機能一樣既機,咁sony仲有乜賣點?
見個post釣唔到大魚,我嚟個總結啦
樓主冇point、 on9、 窮

買ps4玩唔到mario,買switch玩唔到mhw,白痴嘅都知買哂咪得囉
收皮啦,出隻新宝可夢d死忠又係仆晒去買
係呀我好撚窮呀
老任又食Mario老本
EA又食FIFA老本

仲有冇咩老本未食?

頂,唔記得光榮又食無雙老本
想問sony其實有乜老本大賣作?
只有第三廠又多平台,當有一日老任痴左線都出部同你PS5機能一樣既機,咁sony仲有乜賣點?

無架,如果老任出左部機能羸哂PS5,而D game又好玩既我咪沉迷返玩老任
咁老任肯出返VR未
3DS, NDS 好耐用.
反而 PSP 制好易壞.
硬件的確係差. 成本問題.
要換一批工程師先有突破
一個二個剩係話老任d game好玩無正視冷淡對待三廠問題\
你地買返部wiiu返黎玩算撚數啦
vr 照而家既科技解決唔到暈既問題
出game 都係哂錢
除非每次只係玩十分鐘
sony vr 都無game 出啦
vr 舊野咁少人買對比部主機
d gamr 點計數會出隻vr game 係賺錢
而家出果d 都係宣傳用
wii u 輸到咁勁
都可以靠自己d game 谷起部switch
真係唔洗比錢第三方廠求佢地係switch 出game
Switch 機能唔上唔落
你話大廠出親3A 大作9成都係PS4 獨佔
出親任記多數都係一d 次一級既外傳作或者social game
其實用而家既ps 4 同switch 有d 唔公平
先當佢地都係家用機
ps 4 第一年既line up 都無switch 而家咁多野玩
我感覺switch 愈多人出 game 廠慢慢會出多d game
咁咪繼續食自己囉,遲早黎多鏝好似wiiu咁既傑野
佢D宣傳直情的係廢(港任)
wii u跟本冇可比性,佢死因係支援引擎少,GAME廠移植要重做隻GAME咁樣成本高,老任技術支援也非常少,軟硬件都輸晒!
但新機全面支援主流開發引擎仲有NVIDIA技術支援三廠移植作品(可能降畫720),仲抄左PlayStation Store可以唔出實體版減成本!
NS肯定唔會少第三方GAME,雖然依家未出但出GAME表好多第三廠作https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=31587&snA=106&tnum=11
依家部switch我聞到有陣PS Vista味
Switch 機能唔上唔落
你話大廠出親3A 大作9成都係PS4 獨佔
出親任記多數都係一d 次一級既外傳作或者social game
其實用而家既ps 4 同switch 有d 唔公平
先當佢地都係家用機
ps 4 第一年既line up 都無switch 而家咁多野玩
我感覺switch 愈多人出 game 廠慢慢會出多d game

psv
PSV咪就係冇三廠出GAME又冇自家野既下場
明明Patapon呢D好岩出都唔做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞