茶記響應「走塑」改用鐵飲管 網民大讚有心

384 回覆
731 Like 182 Dislike
做開飲食業就知,平時啲餐具喺沖一沖就算
何況呢啲飲管
多舊魚
污糟到咁我寧願直接倒落口算

其實呢d報紙成日話乜撚野【網民大讚】
根本係任佢up
個網民咪個記者畜生自己囖
我真係唔信有咁反智嘅網民存在

你咪話呀 d港女mk仔是非Book見人share佢又share
分分鐘真係好多人讚

鐵飲管我覺得岩私家用 公家用真係
平時d 餐具都hea洗 飲管咁幼入面邊個同你洗

私家用之前pacific coffee 維他奶果個玻璃杯+鐵飲桶我都有貪得意買黎玩
係幾好睇,不過用多兩次就麻撚煩pat埋一邊算
私家梗係就咁坳起飲,用乜撚野桶
凍飲點解要用飲管呢
咁個刷又點洗

點可能咁得閒同你逐條飲管用小刷慢慢刷乾淨
實係一野車曬落一盆水度過一過就當洗左
平時有人捽既碟都唔乾淨
呢d飲管無人捽啦喎
d毒撚既初吻一野就比左數之不盡既茶記大叔
其實點解唔用玻璃吸管?又睇得到入邊污唔污糟,硬度又高過金屬冇咁容易清潔嘅時候刮花藏污納垢。

洗嘢一定粗手粗腳,用玻璃多多都爛晒
其實點解要飲管?
其實點解唔用玻璃吸管?又睇得到入邊污唔污糟,硬度又高過金屬冇咁容易清潔嘅時候刮花藏污納垢。

洗嘢一定粗手粗腳,用玻璃多多都爛晒

實有啲閪客特登整爛 然後r著數
有無即用即棄鐵飲管?
唔係咩都講環保既
鐵飲管又唔衛生,好易積細菌
又危險,茶記又逼又窄,飲飲下野俾人推一下,一野插穿喉嚨
留名等出事

咁啲碗碗碟碟都好危險啦
有無即用即棄鐵飲管?

針筒支針
廢老d口水痰牙屎積晒入面
口水積點洗
上手條友有aids咪仆街

我地唔會歧視你個喎
留番比環保撚用喇
用可重用既透明膠造飲管 俾人睇下內籠丫笨
其實點解要飲管?

你試下有冰飲野先

有人話口水花會傳染,我就係張凳到野返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞