[扮工好悶]返緊工又冇野做不如入黎吹下水(170)

1001 回覆
0 Like 0 Dislike

禁錯..

會打Dear

唔熟既打dear穩陣d
之前有個fd fd地既professor
我打 hi Ben
跟著佢回左我一大段,叫我稱呼佢Dr Chan

突然諗起坤狗同bobby
乜鳩都打Dear穩贏

禁錯..

會打Dear

唔熟既打dear穩陣d
我打 hi Ben

我自己係唔係都打 Dear Mr Chow / Ms Chow, 有英文名就 Mr. Ben Chow , Ms. Hai Chow

好少會一出email就 Dear Ben , Dear Hai,
乜鳩都打Dear穩贏

true
過分formal好過調轉
乜鳩都打Dear穩贏

true

仲要對客, 勁formal好過比位人入
乜鳩都打Dear穩贏

true

仲要對客, 勁formal好過比位人入

禮多人不怪~~~~~

禁錯..

會打Dear

唔熟既打dear穩陣d
我打 hi Ben

我自己係唔係都打 Dear Mr Chow / Ms Chow, 有英文名就 Mr. Ben Chow , Ms. Hai Chow

好少會一出email就 Dear Ben , Dear Hai,

Dear Mr.鳩
仲有5分鐘收工
仲有5分鐘收工

工已收

澳洲鬼婆. 我唔夠膽challenge 佢英文

之前同事同澳洲客傾過,佢地grammar好差架
一直都係Dear/Hi 英文名
不嬲用開懶Fd style
又好采無比人challenge過
一直都係Dear/Hi 英文名
不嬲用開懶Fd style
又好采無比人challenge過

禁錯..

會打Dear

唔熟既打dear穩陣d
我打 hi Ben

我就係睇完呢個post先反省過黎問2句

肥妹?
做人目光高過聚散分離~~

肥妹?

沒了肥妹贏了世界又如何
返文職人員做了一星期都無比人炒左
無人夠我垃圾
無人夠我垃圾

何解啊?
無人夠我垃圾

點解呢 我記得你好似最近先入黎講份工近
Loving can hurt, loving can hurt sometimes
But it's the only thing that I know
When it gets hard, you know it can get hard sometimes
It is the only thing that makes us feel alive

肥妹?

沒了肥妹贏了世界又如何

講到好似要跑數咁
無人夠我垃圾

何解啊?

上司話我唔夠快,公司同事好急
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞