【終於有答案】點解網上買戲飛要手續費

140 回覆
451 Like 4 Dislike
有網上訂又一樣價錢香港一定連睇戲都有黃牛

全香港咁多間戲院
同一間戲院同一出戲一日都五六場
黃牛黨買得邊間院邊個場係一定炒得起同放到出去?
買LCC甚至外國airlines好多時要收payment process fee,點解又無人跳出黎反抗
[仲未有答案] 點解間間茶餐廳部部電視機都長開播住TVB

[連登標準答案] 因為港豬唔識反抗
其實好多人都比得起, 唔係好在意個10蚊

比得起同佢收呢10蚊合唔合理係兩回事

佢仲要係衰到逐張飛收

成日話俾得起就無問題果D咪港豬囉
商家佬就係見到你D傻仔俾得起又唔反對,咁就得閒又加D,然後仲有傻仔俾得起喎,咁咪又再加D囉,加到終於大部份人都俾唔起,佢就會減返少少價,但都依然係最初果個價錢既N倍,而個服務係同最初無乜分別

做水魚做得咁開心、咁驕傲,應該真係得香港人先會咁

全香港咁多間戲院

買星期五六日晚場 炒都夠啦下話?
專買MK KLT D旺區場

香港人有咩做唔出???

香港人都識bt架

全香港咁多間戲院

香港人有咩做唔出???

香港人都識bt架

話時話而家bt網站少咗好多,有乜野推薦?
而家睇親嗰啲bt 網站全部都冇更新
有冇整合邊啲戲院冇手續費

沒手續費的戲院:

整合完畢
我記得之前有位巴打話上網買飛係打左人地尖
所以要俾多D錢

五毛
網上賣飛只係輔助
要賣都會賣到

我唔認同

全香港咁多間戲院

香港人有咩做唔出???

關咩事
有無手續費都可以炒架啦
其實好多人都比得起, 唔係好在意個10蚊

比得起同佢收呢10蚊合唔合理係兩回事

佢仲要係衰到逐張飛收

成日話俾得起就無問題果D咪港豬囉
商家佬就係見到你D傻仔俾得起又唔反對,咁就得閒又加D,然後仲有傻仔俾得起喎,咁咪又再加D囉,加到終於大部份人都俾唔起,佢就會減返少少價,但都依然係最初果個價錢既N倍,而個服務係同最初無乜分別

做水魚做得咁開心、咁驕傲,應該真係得香港人先會咁

非理性消費反而大陸哩好常見

乜都話比得起
無睇果類野應唔應比既"權利"
我點都唔入戲院
你咪慢慢收 收撚飽佢

我點都唔洗關窿
你咪慢慢等 等撚飽佢

我家庭月入注定我同grant冇緣
Sor9
讀過中學econ已經解釋到, 重點唔係點解要收, 而係點解咁多人肯俾, 無人肯俾佢自自然然就唔會再收

住得唔近戲院嘅人搭個車都幾蚊
我上網買仲可以慳返排隊時間, 要返工果班有時間寧願訓多陣啦8蚊雞扣返車錢4, 5蚊買半粒鐘抵到爛啦
之前上網睇文章講
大陸票務員都唔識現場賣飛
因為人人都網上買飛
票務員係裝飾
如果我係到話香港呢方面不如大陸
係大陸用we柒買 到現場print飛就可以睇
無手續費又快又方便 會唔會俾人話5毛...

全香港咁多間戲院

如果係要有黃牛飛嘅,唔洗上網訂都有啦
我記得之前有位巴打話上網買飛係打左人地尖
所以要俾多D錢

on9

網上買同排隊買雖然係兩條隊,但爭緊同一樣野,話佢打尖其實無錯

有兩個人,一個係戲院排左10分鐘,前面仲有5條友,另一個係屋企屙緊屎,同時睇中同一場戲同一個位
屙緊屎果個俾多幾蚊已經買左個位

個原理同去環球影城俾多d錢買pass一樣,兩條隊爭緊同一樣野,反對網上買戲飛收手續費其實係等同反對去主題公園買pass要俾貴d一樣
有手續費先好 我次次都揀到靚位
拎飛又唔洗排隊
好多人唔明時間有幾重要
唔通我特登渣車去買咩
唔收手續費個個都上網買 撚有靚位?

宜家收手續費又唔係天價 基本人冇錯係人都比得起
即係係人都可以買到靚位, 咁點解你又買到靚位既?
唔係因為你比多人幾蚊, 而係你早幾日已經買, 個重點係"早D" 而唔係"比貴幾蚊"
根本現場買加多十蚊都無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞