【終於有答案】點解網上買戲飛要手續費

140 回覆
451 Like 4 Dislike
如果無咗人手賣飛又幾好喎,一定少咗廢老入場嘈嘈閉
班仆街唔肯停用網上買飛
齊心先解決到問題,有繼續用個班人都係幫兇
然後再大叫"我肯比又比得起有咩問題"

根本冇得唔用 係要靚位一定要book 即場得啲閪位

我唔係話網上買要比手續費係啱
但如果你係好堅持買靚位早兩日去戲院買都得架
無話一定要上網先可以提早買

咪就係唔撚俾手續費就要早兩日去買
呢樣野好撚on9囉

仲要同院線跨院買都無
個情況同你用m記自動售買機要畀手續費一樣
認真一問 作為消費者 想改變呢個走向 有啲咩做得嚟係有效
港豬唔識反抗
咩都唔理

唔劏你劏邊個?

港豬好似連登仔咁就好
建議人手買+10$
每間戲院慳返請幾個賣飛既錢都夠俾系統維修費有突啦
之前做戲院有分銀行A 同B 的卡機 除非客人用銀行B信用卡績分 否則我只可以用銀行A卡機 原因係同銀行A 有合作所以免手續費 而用B卡機就每次戲院要比8蚊左右手續費 由於網上冇分卡機同戲院唔想幫你比 所以要食手續費 (曾經用錯過卡機開左幾單比上司hi )
根本香港嘅自動收費係落後,電影買飛,車autotoll,通通都要另外收錢。
有網上訂又一樣價錢香港一定連睇戲都有黃牛
無架啦, 而家競爭條例根本係廢

你睇下D 電話公司, 間間收費差不多, 你話無夾過搵鬼信
所以我只會係MCL先上網買 因為PPS比錢有9折 變相少左手續費
只要一間唔收 其他就跟住唔收
但戲院係壟斷既行業
終於有人講呢個TOPIC
推到見報
其實好多人都比得起, 唔係好在意個10蚊
以前我都早兩日排隊買,之後覺得特登出去車錢都=手續費就上網買
如果免手續費到時應該變左人人鬥網速快霸靚位
所以我只會係MCL先上網買 因為PPS比錢有9折 變相少左手續費

即係依家MCL同中環英皇唔收手續費?

咁大家幫趁MCL咪得囉

不過佢唔收網上手續費, 又唔大力宣傳下呢樣野

其實MCL都要收, 只不過如果你用PPS比錢就會有9折 變相少左手續費咁解姐

即係依家MCL同中環英皇唔收手續費?

咁大家幫趁MCL咪得囉

不過佢唔收網上手續費, 又唔大力宣傳下呢樣野

其實好多人都比得起, 唔係好在意個10蚊

比得起同佢收呢10蚊合唔合理係兩回事

佢仲要係衰到逐張飛收
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞