北衛星客運廊

1001 回覆
23 Like 116 Dislike
上星期第一次喺北衛星落機
由落機到拎哂行李走得都係35分鐘 算幾快啦
不過搭巴士呢樣真係幾濕鳩 好彩嗰陣冇機pushback/taxi

咁泊outerbay都要搭巴士姐,咁樣諗個觀感fit哂
想問下當初點解唔起返X型, 主要錢問題?
想問下當初點解唔起返X型, 主要錢問題?

你講嘅X型係中場客運廊,唔係北衛星
我嘗試幫官方解畫
三跑嗰邊新客運廊咪X型囉,舊嗰邊地冇需要起咁多橋位
而且原本貨機停機坪都唔夠泊位,要佔用中場位置了
push

得喇 多謝
此post已完
push

痴線推夠未
push

痴線推夠未

唔好鬧佢啦
我都成日推佢D post
北衛星好用吖坐巴士問題唔大仲幾得意 每次埋站架巴士都泊到貼個月台

肯起個客運廊俾細機我會幾appreciate 因為ia收留咁多大陸城市細機最主要係佢啲貨唔係啲人
北衛星好用吖坐巴士問題唔大仲幾得意 每次埋站架巴士都泊到貼個月台

肯起個客運廊俾細機我會幾appreciate 因為ia收留咁多大陸城市細機最主要係佢啲貨唔係啲人

細機裝到啲咩貨

細機裝到啲咩貨

都係幾個ld3貨櫃
737仲要裝唔到LD3 ,裝到咩貨

細機裝到啲咩貨

都係幾個ld3貨櫃

感覺上以前強國航空公司有飛大機嚟香港,而家就多數見係細機
係咪因為兩岸直航/上面多咗國際線,少咗人嚟香港轉機?

細機裝到啲咩貨

都係幾個ld3貨櫃

感覺上以前強國航空公司有飛大機嚟香港,而家就多數見係細機
係咪因為兩岸直航/上面多咗國際線,少咗人嚟香港轉機?

好明顯,而家好多二線城市都做國際線
如果係X451-X459落機你就仆街 d行李都唔知要等幾耐先去到地牢

中場等出行李幾次都係 過完關再等多at least 30 mins

泊呢到不敢想像

試過泊呢度等左個半鐘
我果件重要算係早出

點會泊呢邊,泊得呢到機場9成爆鑊,呢到維修/貨機位嚟

試過一次凌晨落機呢個位
架機落完客即入廠
15分鐘巴士
過完關45分鐘行李

當我唔好彩
漢莎A380 都係中場開,我笑左

500幾個位啫,輕鬆
唔知有冇試過A380喺remote bay上落機?

500幾個位啫,輕鬆
唔知有冇試過A380喺remote bay上落機?

A380等行李真係好痛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞