匯豐打電話比我想ban我戶口

187 回覆
5 Like 125 Dislike
請問樓主第一次收電話果時佢點同你講?
係咪講類似話想更新返戶口狀況咁?
因為我岩岩都收到電話,但我唔知佢係咪騙子,佢話再搵人打畀我

無叫我更新,不過佢講得出我戶口無啦啦有錢同淨係叫我解釋,我諗應該無問題先同佢講

佢問番佢你既個人資料(例如email同生日日期,幾多張卡)
佢係staff應該會答到
因為佢有system access睇住
一時退休金 一時賣地

睇落都知有問題

無叫我更新,不過佢講得出我戶口無啦啦有錢同淨係叫我解釋,我諗應該無問題先同佢講

佢就話同我對個人資料,出生日期:xxxx年,跟住?
我心諗我出生日期要拎到唔係難事喎,咪耍走佢

睇完巴打個post, 而家好不安,諗緊係咪即刻要賣晒股票同將舊錢轉晒去中銀
一時退休金 一時賣地

睇落都知有問題

唔好講啦
入cash都問??
一時退休金 一時賣地

睇落都知有問題

唔好講啦

塊地係商業地,本來做生意用,我老豆同另一個親戚同共持有,依家退休賣左塊地,叫筆錢做退休金咁啫,你地唔鐘意我都可以叫返筆錢做賣地所得
入cash都問??

可能呢半個月入得比較密
HSBC 呢排真係好癲
我個公司戶口無啦啦ban 左
無海外大陸轉帳,
無大銀碼入or 出
呢幾個月得幾筆千幾至3-4千客嘅cash deposit
平時都係用黎autopay 公司油卡多
入面得幾萬蚊
之前無打過比我check 同問。
無啦啦就收到信

滙豐同美國個DPA就黎到期 如果pass唔到佢之後會無得玩美元 佢緊係唔會同你博 寧願有殺錯無放過
hsbc咁on9既 50億咩,幾千萬渣wo

大把大陸人咁有錢,你可能溝得掂個有錢佬,佢比幾千萬零用你買野,又ban?
匯豐之前有客洗黑錢,搞到匯豐俾人罰左好多錢
所以而家有咁嚴得咁嚴,麻鳩煩

以前老細用ICBC,佢日日入十萬人仔落戶口
銀行都無出聲
係香港開間公司再匯過黎有無得諗?
留名學野, 點樣將大陸啲錢過黎香港,
我相信好多人都想知
成千個人手拎落黎,唔check你先奇

係 係有教學咁講
唔可以一開頭就話查你係咪洗黑錢
匯豐之前有客洗黑錢,搞到匯豐俾人罰左好多錢
所以而家有咁嚴得咁嚴,麻鳩煩

以前老細用ICBC,佢日日入十萬人仔落戶口
銀行都無出聲

你老細可能係公司戶口?
去開個中港戶口再入錢香港拎好似得?
我記得我以前想係招銀個到開個戶口問過好似無問題
係香港開間公司再匯過黎有無得諗?
留名學野, 點樣將大陸啲錢過黎香港,
我相信好多人都想知

有找換店做緊,實際上佢係係大陸收你大陸戶口d錢,然後先係香港戶口轉返d錢入你香港戶口,筆錢無真正出過境,只係互換咁解,不過咁大筆錢係銀行眼中都係有問題
屌,老老實實,d錢都帶左落黎咪搵個地方放現金囉,買個夾萬擺屋企又得,今時今日放錢落銀行有金咩,到你要用嘅時候先將要用嗰啲入落銀行即刻做transaction好過。

擺喺屋企比火燒左嘅機會仲低過比銀行煩同埋凍結

應該是職員會問番你呢d資料核實身份 再答番你
人手入銀行佢點知你大陸帶返黎
你話去麻雀館贏佢點check

麻雀館贏8位數字
咪撚用佢
去開個中港戶口再入錢香港拎好似得?
我記得我以前想係招銀個到開個戶口問過好似無問題

有呢回事?

我係大陸同香港都有ICBC account 但d錢都唔可以互通,可以理解為同名唔同公司
入cash都問??

可能呢半個月入得比較密

好明顯你個比較密同銀行角度差太遠
你當初打散幾間銀行,輪住咁每間一個月入十幾廿萬根本無人理你,你死都要集中來玩,我係銀行都做左你交數先啦

依家會唔會太遲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞