匯豐打電話比我想ban我戶口

187 回覆
5 Like 125 Dislike
近排有筆錢入左我戶口,係老豆係大陸d退休金
大陸依家防走資 加上佢係香港人身分一下子匯唔到過來香港。

所以筆錢係一直人手逐d逐d帶過關,之後入我戶口買股票投資用。HSBC打左兩次來都係問埋嗰d問題,係咪就快Ban我戶口?同埋依家應該點做?
轉恆生
人手帶到落黎點解唔用返自己名戶口
轉恆生

收線嗰陣有同佢講 我話如果你地銀行唔歡迎呢筆錢我可以搵第二間銀行
人手帶到落黎點解唔用返自己名戶口

兩老唔識用電子產品買股票,加上想放我戶口等我以後買樓做按揭方便d
打得比你問 你答得正路合理解釋到咪冇事
事實上你真係中et喎
黑錢扮咩退休金

賣地
打得比你問 你答得正路合理解釋到咪冇事
事實上你真係中et喎

筆錢係來源無問題,係來香港嗰下有問題啫,佢懷疑我都合理
轉恆生

收線嗰陣有同佢講 我話如果你地銀行唔歡迎呢筆錢我可以搵第二間銀行

你咪走囉,以為自己咩大客
你唔解釋仲大鑊 hsbc blacklist 你
你邊到都唔洗去
轉恆生

無咁諗
你唔解釋仲大鑊 hsbc blacklist 你
你邊到都唔洗去

有解釋,打過兩次來
比埋買賣合約 身份證明文件

佢有咁叫,我會同老豆講返
落地果下唔合法 講咩都冇用,冇資金來源證明
銀行就當你不明來歴,ban 唔ban 就睇好冇彩
佢打得比你,但你點講都講唔通
黑錢扮咩退休金

賣地

賣地有證據,有記錄,你可以copy 啲證據比銀行! 你以為連登全部係小學生?

d記錄係大陸,我會叫我老豆拎過來香港
轉恆生

轉恆生

On9 間間你咁樣入法都一定會係咁問
#HSBC
黑錢扮咩退休金

賣地

賣地有證據,有記錄,你可以copy 啲證據比銀行! 你以為連登全部係小學生?

笪地唔係你名
你有記錄都無用
落地果下唔合法 講咩都冇用,冇資金來源證明
銀行就當你不明來歴,ban 唔ban 就睇好冇彩
佢打得比你,但你點講都講唔通

明白,依家有咩方面係合法由大陸匯來香港?
你無合理解釋預備定轉銀行都得
hsbc而家係驚弓鳥
d 戶口仔佢跟本唔care
有殺錯無放過
黑錢扮咩退休金

賣地

笪地唔係你名
你有記錄都無用

可以轉入佢香港戶口再入我戶口,兩個都係HSBC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞