匯豐打電話比我想ban我戶口

187 回覆
5 Like 125 Dislike
上面好多唔識扮識
不過一千萬都唔好扮大户啦

巴打講來聽下可以點做
我無扮,老豆成世人係淨底呢筆錢,我唔想出事先咁講 打字同講嗰陣d語氣表達唔一樣
如果話賭錢賭返來會點?

大賭場會有紀錄
如果話賭錢賭返來會點?

大賭場會有紀錄

大額
轉恆生

收線嗰陣有同佢講 我話如果你地銀行唔歡迎呢筆錢我可以搵第二間銀行

On 9 咁你咪俾佢關囉
咁臭串啲staff 聽到實gg
寫衰你一定得 unknown source of fund
HSBC 呢排真係好癲
我個公司戶口無啦啦ban 左
無海外大陸轉帳,
無大銀碼入or 出
呢幾個月得幾筆千幾至3-4千客嘅cash deposit
平時都係用黎autopay 公司油卡多
入面得幾萬蚊
之前無打過比我check 同問。
無啦啦就收到信

封信係點講?依家我所有廣告都接,驚miss左佢地d call

真係唔知做乜9
打去又唔講你聽淨係叫你去處理戶口cancel
真心收信前無收過任何通知聯絡
成個月收個幾千cash deposit 都唔得菜檔個d點算
轉恆生

收線嗰陣有同佢講 我話如果你地銀行唔歡迎呢筆錢我可以搵第二間銀行

On 9 咁你咪俾佢關囉
咁臭串啲staff 聽到實gg
寫衰你一定得 unknown source of fund

唉,衰衝動
你個戶口逐d逐d幾萬幾萬,甚至十萬十萬咁入錢,你係銀行你都驚個客洗黑錢啦

我諗都係,筆錢都係照放係大陸先,搞好哂d文件先

你唔係已經放左筆咩

係,呢半年入左4m幾,尾數有8位數係上個月先收到

入左半年現金先查你算係遲啦 每個月6,70萬
仲有8位數未入 你慳d啦
Btw想知你每次過關帶幾多cash 唔會比人查咩
銀行有負責要做呢d野
HSBC 呢排真係好癲
無海外大陸轉帳,
無大銀碼入or 出
入面得幾萬蚊
無啦啦就收到信

封信係點講?依家我所有廣告都接,驚miss左佢地d call

真係唔知做乜9

一定會打過俾你 係procedure 黎
唔好on99話人啦 你去分行問即刻有record 幾時幾分打俾你
HSBC 呢排真係好癲
無海外大陸轉帳,
無大銀碼入or 出
入面得幾萬蚊
無啦啦就收到信

真係唔知做乜9

唔好on99話人啦 你去分行問即刻有record 幾時幾分打俾你

屌真係無
講你又唔撚信。
HSBC 呢排真係好癲
無海外大陸轉帳,
無大銀碼入or 出
入面得幾萬蚊
無啦啦就收到信

真係唔知做乜9

屌真係無
講你又唔撚信。

唔打 係觸犯AMLO
不過有可能你既電話 email 幾十年無update 咪搵唔到你
HSBC 呢排真係好癲
無海外大陸轉帳,
無大銀碼入or 出
入面得幾萬蚊
無啦啦就收到信

真係唔知做乜9

屌真係無
講你又唔撚信。

唔打 係觸犯AMLO

拿,巴打有無多d info 關於唔打會觸犯AMLO呢樣嘢。我發誓HSBC 真係無就呢個account 問過我任何嘢。
你可以share 多d 我一陣就去噪佢地。
但如果你都係一知半解就算啦
不過有可能你既電話 email 幾十年無update 咪搵唔到你

咩contact 都update 無改過
人手逐d帶都唔合法?咁正確應該點做

冇正確方法
大陸根本唔俾你帶咁多錢走
大貓剛剛先俾人罸完錢
你個戶口逐d逐d幾萬幾萬,甚至十萬十萬咁入錢,你係銀行你都驚個客洗黑錢啦

我諗都係,筆錢都係照放係大陸先,搞好哂d文件先

你唔係已經放左筆咩

係,呢半年入左4m幾,尾數有8位數係上個月先收到

入左半年現金先查你算係遲啦 每個月6,70萬
仲有8位數未入 你慳d啦
Btw想知你每次過關帶幾多cash 唔會比人查咩

一開頭有2M係係大陸比rmb人,佢係香港戶口轉入我HSBC戶口,之後錢行有打來問過
呢後其餘係人手逐d帶過關,屋企親戚多,每次來都會幫手帶
大陸賣完樓,分6次匯600萬人民幣返中銀戶口,問都無問過

真係唔知做乜9

屌真係無
講你又唔撚信。

唔打 係觸犯AMLO

拿,巴打有無多d info 關於唔打會觸犯AMLO呢樣嘢。我發誓HSBC 真係無就呢個account 問過我任何嘢。
你可以share 多d 我一陣就去噪佢地。
但如果你都係一知半解就算啦

on9 點解要同你講,internal 嘢黎

我唔係想知佢地internal 點
樓上講完話銀行無可能唔打
而我又真係無收過任何聯絡
咁想知係咪真係有需要聯絡客戶
如果係就姐係銀行處理不當啦
香港入境時有冇申報?
過十萬定十幾萬就要報海關
如果你入境無申報
咁你真係犯法喎
hsbc閂你戶口都少事
串起上嚟compliance可以報海關
告唔告得成都其次
但起碼凍你戶口十年八年
渣打
筆數有幾大又唔講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞