點解迴轉壽司轉既係壽司 而唔係轉食客?

234 回覆
3447 Like 42 Dislike
高汁post
依個po做乜撚野事
高汁
我覺得啲食客順時針轉
啲壽司逆時針轉
有冇得諗

幾撚驚你話2個都順時針轉 面前轉極都係同一碟

Haha
因為條belt要大好多 要用既能量多左 哂電
仲有如果條belt有d咩故障 d客好危險
啲師傅咪要行嚟行去加返啲壽司

突破盲腸

唔洗嫁
d客轉緊 d壽司放係同一個位就得

如果係行李輸送帶咁呢 係變咗坐位

問題仲係到

如果係行李輸送帶咁呢 係變咗坐位

其實好早期日本係有,後來試過有on9上帶叉錯腳,撞到個腦結果癱咗先改為轉壽司
利申:聽人講
同自助餐有咩分別
加埋限時 夠鐘自動轉你去埋單
同啲食客講 我哋呢度唔係2個鐘任食㗎
你轉夠40個圈好自己出去埋單喇
樓主有冇聽過旋轉餐廳
執下又少一間執下又小一間
我覺得啲食客順時針轉
啲壽司逆時針轉
有冇得諗

我覺得一齊順時針轉好
尖東站行人輸送帶側邊
FB page已share
幻想到個情況 屌笑撚死
1) 呢個問題好相對
當壽司係迴轉帶上面轉下轉下既時候,係壽司既reference frame 佢地覺得自己係靜止,相反出面既食客對啲壽司黎講佢地係迴轉緊,請問樓主講既reference frame係邊個呢?

2) 旋轉自助餐廳呢咁

講reference frame咁學術嘅嘢點解會咁多負皮
連登啲中小學雞睇唔明?

其實真係好L 尷尬
講笑話無人笑 仲要問番人點解唔笑

呢度連登呀ching
係到拋書本以為自己好勁?
我撚睇得明咩
睇唔明咪自然預評囉
1) 呢個問題好相對
當壽司係迴轉帶上面轉下轉下既時候,係壽司既reference frame 佢地覺得自己係靜止,相反出面既食客對啲壽司黎講佢地係迴轉緊,請問樓主講既reference frame係邊個呢?

2) 旋轉自助餐廳呢咁

講reference frame咁學術嘅嘢點解會咁多負皮
連登啲中小學雞睇唔明?

其實真係好L 尷尬
講笑話無人笑 仲要問番人點解唔笑

呢度連登呀ching
係到拋書本以為自己好勁?
我撚睇得明咩
睇唔明咪自然評囉
食完起身見頭暈

加速轉3個字都未嘔就免費食
咁食客高速線會點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞