點解迴轉壽司轉既係壽司 而唔係轉食客?

234 回覆
3447 Like 42 Dislike
好高汁
笑撚左
1) 呢個問題好相對
當壽司係迴轉帶上面轉下轉下既時候,係壽司既reference frame 佢地覺得自己係靜止,相反出面既食客對啲壽司黎講佢地係迴轉緊,請問樓主講既reference frame係邊個呢?

2) 旋轉自助餐廳呢咁

講reference frame咁學術嘅嘢點解會咁多負皮
連登啲中小學雞睇唔明?

睇得明你就唔會咁多負評
我開始覺得babycondom 高質過連登

其實有咩咁難你會覺得係冇人明呢?純粹係懶好笑得黎又戇鳩咪負評佢囉

硬幣導致磁通量改變都係用學術野搞gag喎
大把連登仔又爭住講
有無食話旋轉餐廳
真係轉食客
1) 呢個問題好相對
當壽司係迴轉帶上面轉下轉下既時候,係壽司既reference frame 佢地覺得自己係靜止,相反出面既食客對啲壽司黎講佢地係迴轉緊,請問樓主講既reference frame係邊個呢?

2) 旋轉自助餐廳呢咁

連登啲中小學雞睇唔明?

睇得明你就唔會咁多負評

其實有咩咁難你會覺得係冇人明呢?純粹係懶好笑得黎又戇鳩咪負評佢囉

硬幣導致磁通量改變都係用學術野搞gag喎
大把連登仔又爭住講

舊登班戇鳩留低嘅惡習
1) 呢個問題好相對

2) 旋轉自助餐廳呢咁

連登啲中小學雞睇唔明?

睇得明你就唔會咁多負評

創意台
創意台梗係講on9嘢架啦
學術嘢留返學術台講啦
D冰有咁大粒得咁大粒
d薯條炸到有咁熱氣得咁熱氣
如果個壽司師傅又迴轉
條迴轉帶又迴轉
客個位又迴轉

而且唔比落單點野
會發生乜事
1) 呢個問題好相對

2) 旋轉自助餐廳呢咁

連登啲中小學雞睇唔明?

睇得明你就唔會咁多負評

創意台
創意台梗係講on9嘢架啦
學術嘢留返學術台講啦

學術台講返學術野都係負評多連登仔搭唔到嘴喎
https://lihkg.com/thread/476055/page/1?ref=ios&action=1
咁不如d雞揀返d嫖客?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞