點解迴轉壽司轉既係壽司 而唔係轉食客?

234 回覆
3447 Like 42 Dislike
依個gag好耐啦 唔記得係森美定艾粒打電話去玩 笑死

但完來仲有咁多人未聽過 定係太多小學.....
點計錢
你係老闆就唔會問呢D問題
有無巴打用狹義相對論計下壽司同食客既時間差
會嘔
最近唔知點解,食迴轉壽司嗰時啲壽司好似越來越慢, 嗰時候, 我先知道, 係啲客係越來越快
變輪迴壽司
樓豬你自轉啦我坐卡位架

第幾集 想睇番

旋轉木馬壽司有冇得諗?
轉人既話 運輸帶成本貴好多

同埋記得逼食客簽返張生死狀
一陣走隻蝗入黎仆親/夾到腳 賠死樓主

點解咁柒多真心膠
1) 呢個問題好相對
當壽司係迴轉帶上面轉下轉下既時候,係壽司既reference frame 佢地覺得自己係靜止,相反出面既食客對啲壽司黎講佢地係迴轉緊,請問樓主講既reference frame係邊個呢?

2) 旋轉自助餐廳呢咁

讀書讀上腦?

乜撚都拋書包 現實係咪冇人理佢
1) 呢個問題好相對
當壽司係迴轉帶上面轉下轉下既時候,係壽司既reference frame 佢地覺得自己係靜止,相反出面既食客對啲壽司黎講佢地係迴轉緊,請問樓主講既reference frame係邊個呢?

2) 旋轉自助餐廳呢咁

讀書讀上腦?

乜撚都拋書包 現實係咪冇人理佢

垃圾半桶水
有無聽過相對,你以為係壽司變緊?其實相對壽司係人類轉緊
留名食
留名等睇轉到個肥婆飛咗出去
1) 呢個問題好相對

2) 旋轉自助餐廳呢咁

你係人定係舊壽司?
企喺餐廳外面睇啲食客嘔仲過癮
1) 呢個問題好相對

2) 旋轉自助餐廳呢咁

講reference frame咁學術嘅嘢點解會咁多負皮
連登啲中小學雞睇唔明?

其實真係好L 尷尬
講笑話無人笑 仲要問番人點解唔笑
起條轉緊既運輸帶度到跳起會唔會撞到後面個人
下,不嬲都係轉食客架喎,只不過轉得太快令你以為係轉食物姐,原理就好似搭地鐵見到對頭車會分唔到對頭車有冇郁咁。

你個"下"好小學雞

諗起有個同學好鐘意用「吓,乜唔係⋯⋯咩?」
好憎 佢又唔係特別醒
Sorry 離咗題
有諗頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞