Apple Watch 用家討論區之重覆問答

451 回覆
6 Like 0 Dislike
是咁的 我係日本買左隻apple watch,本身諗住係日本買埋apple care,但個staff 叫我番香港先買,點知岩岩去左tst apple store問,個staff同我講買唔到,因為係日版機,所以買唔到香港apple care,話整機要send去新加坡整,話系統唔接受,叫我買日本既apple care同只可以係日本維修。

請問有無巴打有同樣情況?你地有無買日本apple care?
有冇咩解決辦法

一定要係日本加Apple care,先會有全球保。

如果唔買,頭一年係咪全球保?

你肯比錢都唔會幫你整。

如果唔買,頭一年係咪全球保?

楂正黎做 唔係

日版有suica 香港整的話有機會換過隻港版俾你
有冇人可以答下我whatsapp回覆個語音
點解講極都係英文
冇中文翻譯番出黎

睇faq
原來日版一年保唔係全球保!?
S2用家有無電流聲?著mon下靠近耳仔聽
仲諗住日本買平d 原來無保

我隻冇
曾經聽過係要插sim 卡的apple 產品先冇全球保 例如iphone, ipad 4g

我今年係英國拎部港行5s 去換電 (咩保養都過哂期)
佢見我個mon 跌到突起哂 話唔肯幫我換電 反而肯比我加錢換部翻新機 而加個個錢係等如換電的價錢

但apple watch 就唔知點
日本買鋼 平幾多?
有冇D咩抵買既皮帶呀?
曾經聽過係要插sim 卡的apple 產品先冇全球保 例如iphone, ipad 4g

我今年係英國拎部港行5s 去換電 (咩保養都過哂期)
佢見我個mon 跌到突起哂 話唔肯幫我換電 反而肯比我加錢換部翻新機 而加個個錢係等如換電的價錢

但apple watch 就唔知點

佢都有話過左保壞左可以比$整 但要3千幾
不如買過隻

佢官網都係寫全球保 但我諗一定要買日本apple care+

前排係taobao 買左呢條

我隻冇

我係安靜既環境會聽到
大家覺得Apple watch有咩功能或者硬件野可以加入去

得罪講句好柒下
一來Apple冇出隻色,一睇就知假野,二來撞色撞得不靚

得罪講句好柒下

得罪講句好柒下

Eva...
唔通得個一個有電流聲
是咁的 我係日本買左隻apple watch,本身諗住係日本買埋apple care,但個staff 叫我番香港先買,點知岩岩去左tst apple store問,個staff同我講買唔到,因為係日版機,所以買唔到香港apple care,話整機要send去新加坡整,話系統唔接受,叫我買日本既apple care同只可以係日本維修。

請問有無巴打有同樣情況?你地有無買日本apple care?
有冇咩解決辦法

但apple個staff 表明香港唔會有得整,你黎到香港store最多可以幫你check機 話比你知有乜問題 整就一定要返日本整 佢話因為每個國家個apple care 唔同規條限制 所以就算買多年日本apple care 都要去返日本整 所以都係唔買多一年了 一年保養過左壞左 順路咪去日本整 或者到時出新買個隻新囉 其實點解會咁 個staff話因為香港問題 其他國家第一次可以免費整或者換 而香港就要比錢整
就好似之前香港都仲有購買14天後可退款一樣 點解而家會冇左 咪係某部份既香港人做成。 因為你生於香港 而香港就係咁on9 所以我先決定唔打電話去加個apple care

應該唔會,我之前日mac pro 有買care換左部新既。
買左apple care應該佢幫你諗掂。
其實隻watch同香港差幾錢?
留名

但apple個staff 表明香港唔會有得整,你黎到香港store最多可以幫你check機 話比你知有乜問題 整就一定要返日本整 佢話因為每個國家個apple care 唔同規條限制 所以就算買多年日本apple care 都要去返日本整 所以都係唔買多一年了 一年保養過左壞左 順路咪去日本整 或者到時出新買個隻新囉 其實點解會咁 個staff話因為香港問題 其他國家第一次可以免費整或者換 而香港就要比錢整
就好似之前香港都仲有購買14天後可退款一樣 點解而家會冇左 咪係某部份既香港人做成。 因為你生於香港 而香港就係咁on9 所以我先決定唔打電話去加個apple care

應該唔會,我之前日mac pro 有買care換左部新既。
買左apple care應該佢幫你諗掂。
其實隻watch同香港差幾錢?

Apple care+ 未改咪條款係買得過
佢改到乜柒都唔包自然有人叫唔買##fatc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞