[涼薄嘅司機]屯公欖隧汀九老龍吐公西隧 塞撚夠未啊 (21)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
政府終於肯再研究起青龍大橋,承認屯公擴完都爆

https://www.legco.gov.hk/yr17-18/chinese/fc/pwsc/papers/p17-23c.pdf

唔明點解起青龍頭

有撚用咩

西繞道斷節情況下,的確無大作用

https://www.legco.gov.hk/yr17-18/chinese/fc/pwsc/papers/p17-23c.pdf

唔明點解起青龍頭

有撚用咩

汀九 塞咩都完
有咩用?
根本要立法,將塞車肇事者即時罰款、坐監、永久釘牌、沒收車輛,壞車都冇情講,邊個叫佢唔check下架車有冇問題呀!

我相信立法之後司機會知驚唔敢做車手及胡亂轉線

不過巴士同村巴司機可豁免

你認真

唔明點解起青龍頭

有撚用咩

汀九 塞咩都完
有咩用?

唔關事,西繞道斷節會令車流塞返係市中心,未入已經爆左,因為屯門南無路走去十號幹線入十一號幹線,仍然要入屯門公路

藍地隧道會解決到一部分屯門北及洪水橋車流,直入去掃管笏,再入隧道入青龍大橋出

諗遠少少,依家先肯起返十一號幹線,都係為左洪水橋個21萬人,將63X 68X 268X甚至960A/B 唔入屯公咋

唔明點解起青龍頭

有撚用咩

汀九 塞咩都完
有咩用?

唔關事,西繞道斷節會令車流塞返係市中心,未入已經爆左,因為屯門南無路走去十號幹線入十一號幹線,仍然要入屯門公路

藍地隧道會解決到一部分屯門北及洪水橋車流,直入去掃管笏,再入隧道入青龍大橋出

諗遠少少,依家先肯起返十一號幹線,都係為左洪水橋個21萬人,將63X 68X 268X甚至960A/B 唔入屯公咋

呢度
根本要立法,將塞車肇事者即時罰款、坐監、永久釘牌、沒收車輛,壞車都冇情講,邊個叫佢唔check下架車有冇問題呀!

你認真

咁事實上咁多次塞車係咪多得私家車同搵食貨車呢班撚樣先?立法嚴懲,我寫包單呢班撚樣唔敢再亂揸車

講開西隧,每朝一到830隧道口左邊巴士線就塞,又冇意外,到底塞乜鳩,定係隧道工人冇個樣整個樣咁要巴士慢駛?

私家車多就真,減少私家車呢點我都同意,至於西隧問題之前都有人講過係設計問題,西隧一出大部份車係去中上方向

你認真

咁事實上咁多次塞車係咪多得私家車同搵食貨車呢班撚樣先?立法嚴懲,我寫包單呢班撚樣唔敢再亂揸車

講開西隧,每朝一到830隧道口左邊巴士線就塞,又冇意外,到底塞乜鳩,定係隧道工人冇個樣整個樣咁要巴士慢駛?

私家車多就真,減少私家車呢點我都同意,至於西隧問題之前都有人講過係設計問題,西隧一出大部份車係去中上方向

私家車多就真,減少私家車呢點我都同意,至於西隧問題之前都有人講過係設計問題,西隧一出大部份車係去中上環方向
又爆一個

唔明點解起青龍頭

有撚用咩

汀九 塞咩都完
有咩用?

呢度

當年港英政府就係咁PLAN
當然唔關后海灣條垃圾事
早晨
星期三咋
星期三咋

九龍方向
九龍方向

叫佢自己推埋一邊啦
九龍方向

嘩 頭彩 仲要咁玩
星期三咋

真係拉埋左一邊
屌你老母垃鳩圾
死就死遠d
屌你老味青馬又撚塞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞