[衡仔接班人] 好玩唔玩,為影相上山放煙花

263 回覆
852 Like 80 Dislike
呢隻係香港已經叫犯法啦

仲要風高物燥嚟玩
推上各大媒體
推上各大媒體

得罪講句,無證無據,人地話p圖已經搞掂
D tag
推上各大媒體

得罪講句,無證無據,人地話p圖已經搞掂

之前呢狗肉事件,未又係屈!
今(5日)晚上8時許,消防及警方接獲市民求助,指沙田道風山對上的山頭火光熊熊,冒出大量濃煙,消防員到場進行撲救,至晚上10時許亦有市民報案指在銅鑼灣山道對上有山火。

沙田對開山頭不時發生山火。根據資料,今年1月24日,黃竹洋村徑對上山頭發生火警,分別出現兩條50米及20米的火龍,更一度燒近電塔,山火燃燒近13小時後,終於在翌晨熄滅。
琴日針山山火
唔知關唔關事
嘩屌你老母閪,樓上班護主犬真係忠心,唔比玩就係唔比玩架啦,真係一獲熟你咩得起啊

仲講乜撚野拜山姐,拜山係喺山墳拜架,喺山頂拜架咩 又話幅相靚,我都覺得isis d片好好睇架,咁係咪可以拍多d啊屌你老母

呢班冚家產遲早搞到比人封山就仆街
又放犯罪証據上網...
曲線呃follower
以前攝影學會會長
水煎包召喚~

根據香港法律第二百九十五章危險品條例第六條,非法藏有煙花爆竹的最高刑罰為罰款二萬五千元及監禁六個月。

危險品(一般)規例第五十九條亦訂明,未領有許可証燃放或致使他人燃放煙花爆竹屬違法。

任何人觸犯此項規定如循簡易程序定罪,可被罰款二千元。

發言人又說:「根據香港法律第二百二十八章簡易治罪條例第四(十四)條,任何人如肆意或疏忽地發射火器,可被罰款五百元或入獄三個月。」

樓上咁都有人撐真係戇撚鳩
無響指定地區生火已經犯法啦,依家直情玩煙花喎
燒山好野
玩呢啲返大陸玩啦
屌條友都成日返大陸rooftop
行多兩步都唔得
都on9 燒到草咩依家
人地張相係影得靚

On9 咁係咪要等燒到草先屌啊?
仲有啊,而家犯法啊

衡仔當年又係掉個煙頭,就有十幾個人陪佢死喎。

5個死左
燒山好野
玩呢啲返大陸玩啦
屌條友都成日返大陸rooftop
行多兩步都唔得

啱呀
大陸啲建築咁撚型, 啲草坪大咁撚多
咁撚樣都有堆護主犬...
唔燒死佢都唔會有人覺得危險
曲線呃follower

如果我要曲線呃,一早貼埋link叫你click啦。
呢個ig之前影開rooftop同航拍 做乜好玩唔玩玩火
呢隻藏有都犯法啦 仲要玩埋咁揚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞