五毛咁囂張。會員通街都係處都有啲責任

120 回覆
18 Like 6 Dislike
A支付寶同B八達通。邊個好啲。
講吖Dwade五毛

覺得支付寶好就係五毛?

第一 就算撐支付寶好都唔等於五毛
言之成理就冇話唔得
第二 阿里巴巴的確被踢爆過旗下有app試過監控user, 所以我對支付寶私隱都有懷疑
, 所以唔會撐支付寶呢款產品

咁你即係覺得8仔applepay好0過支付寶
係咪?

答左先啦

講吖Dwade五毛

覺得支付寶好就係五毛?

言之成理就冇話唔得
第二 阿里巴巴的確被踢爆過旗下有app試過監控user, 所以我對支付寶私隱都有懷疑

咁你即係覺得8仔applepay好過支付寶
係咪?

你虛心請教既話我又不妨答下你
支付寶因為私隱既隱憂大,我係唔會用
死症係因為阿里巴巴係一間信唔過既公司
連用都唔會用,所以同其他八達通呢d我會用既跟本冇得比

如果唔考慮呢點
佢同八仔比,八仔會適合用於交通工具,便利店,m記呢d排長龍地方
支付寶優勢係p2p,包括食飯夾錢,朋友過數,所有冇八達通既細鋪如士多,茶記,小食鋪,網上ig shop
各自用係唔同場景
明未啊,豬西

不過算啦 佢又會轉移視線
講吖Dwade五毛

你唔係好鐘意cap圖咩,我撐支付寶?你CAP黎睇下?

扮睇唔到啊?唔係以為一句就避得開掛

cap唔到呢?cap唔撚到就含撚啦

到你含撚
你唔好同我講你撐QR code好過8仔nfc
唔等於撐支付寶呀屌你老母
五毛D wade

講吖Dwade五毛

覺得支付寶好就係五毛?

言之成理就冇話唔得

係咪?

如果唔考慮呢點
佢同八仔比,八仔會適合用於交通工具,便利店,m記呢d排長龍地方
支付寶優勢係p2p,包括食飯夾錢,朋友過數,所有冇八達通既細鋪如士多,茶記,小食鋪,網上ig shop
各自用係唔同場景
明未啊,豬西

有安全漏洞。又有私穩咁大問題
你重spin乜撚野方便呀屌你老母
講吖Dwade五毛

到你含撚
五毛D wade

人地上面答撚哂你你仲係到屈毛
9夠未
講吖Dwade五毛

到你含撚
五毛D wade

人地上面答撚哂你你仲係到屈毛
9夠未

講吖Dwade五毛

覺得支付寶好就係五毛?

言之成理就冇話唔得

係咪?

如果唔考慮呢點
各自用係唔同場景
明未啊,豬西

食飯夾錢cash唔識找錢呀?
要為左個咁大問題既支付寶冒險求方便呀屌你老母?
講吖Dwade五毛

到你含撚
五毛D wade

廢話,你唔好以為講句唔好人地就唔講得先得架

幾撚多歲啊
tap n go tng全部都有qr code 架柒頭
你唔撚係on9到以為淨係支付寶有掛

咁而家香港開turbo推緊支付寶吖嘛on9五毛
的士又推街市又推
最普及化
當人傻架咩你
咁即係點? 即係冇人可以質疑你唔鍾意你推post洗版嘅做法?

有五毛洗版唔打?

而家人地投訴你推post洗版喎, 你係用推post嚟"打五毛", 定係推番你自己想人睇到嘅post上嚟咋?
小罵大幫忙
又話唔太贊成推
轉個頭又話好方便架
其實呢種方便8仔applepay加cash都做到方便又安全
on9五毛D wade
小罵大幫忙
又話唔太贊成推
轉個頭又話好方便架
其實呢種方便8仔applepay加cash都做到方便又安全
on9五毛D wade

完全無point 忽略人地論點 好野
咁即係點? 即係冇人可以質疑你唔鍾意你推post洗版嘅做法?

有五毛洗版唔打?

而家人地投訴你推post洗版喎, 你係用推post嚟"打五毛", 定係推番你自己想人睇到嘅post上嚟咋?

你係咪離撚哂題呀on9
而家講緊有五毛唔針對。反而將啲警告post搬哂去站務台呀柒頭

有五毛洗版唔打?

你係咪離撚哂題呀on9
而家講緊有五毛唔針對。反而將啲警告post搬哂去站務台呀柒頭

時事台開時事post, 某版友係咪五毛, 算係咩時事? 有咩新聞價值?

即係總之你覺得要多人睇到就老奉開晌時事台?
講吖Dwade五毛

覺得支付寶好就係五毛?

言之成理就冇話唔得

係咪?

如果唔考慮呢點
各自用係唔同場景
明未啊,豬西

私隱問題係阿里巴巴公司信唔過
而唔係qr code技術既錯
就算之前大學research話qr code會有既所謂漏洞,全部都有反制方法
例如t+1or+2,有乜冬瓜豆腐中間機構可以hold起條數,萬九幾樣方法有得做

反而係香港盛行咁耐既信用卡
餐廳埋單可以成張直接拎俾侍應睇晒
講漏洞呢個就真正超大漏洞,一樣阻止唔到信用卡流行

咁咪等啲漏洞搞撚掂先推囉
而家未搞掂啲安全就衝出黎柒呀?
重有私隱呢?
我就唔想直接將自己啲私隱直接畀中國企業阿里巴巴睇哂喇

重有你講乜撚野信用卡呀?applypay咪解決左個問題囉五毛Dwade

覺得支付寶好就係五毛?

言之成理就冇話唔得

係咪?

如果唔考慮呢點
各自用係唔同場景
明未啊,豬西

食飯夾錢cash唔識找錢呀?
要為左個咁大問題既支付寶冒險求方便呀屌你老母?

學你話
買飛唔撚識用cash啊
咁八你老母臭系咩,傻仔

8仔同cash起碼快同安全
條龍咁撚長重掃咩code呀屌你老母五毛Dwade
係不過重點係連狗五毛煩膠

經crosscheck多個post,確信五毛名單臚列如下:

三色貓、法國佬巫斯義、群龍共舞、優美開始、JR、RedBaron、Gladiclus、D_Wade、dewi、newlife、bbchu、十卜Ching、侵B、吾系甘開心牙、返六日唔撚易、毛澤東

證據一:五毛一見字眼空群而出

連狗對五毛問題視而不見、置若罔聞,與全連登作對
https://lihkg.com/thread/451623

【枕戈待旦】有關被連狗封鎖禁言之嚴正聲明
https://lihkg.com/thread/442843

刺刀捅向習匪頭 鏟平地獄鬼國
https://lihkg.com/thread/439819

【黑暗】濕鳩塞鷗兄已遭連尼住禁言七日
https://lihkg.com/thread/435231

證據二:五毛擾亂視聽妖言惑眾

JR:(人手置頂) 屈毛黨名單
https://lihkg.com/thread/405731

RedBaron:關愛座呢隻五毛都算高招
https://lihkg.com/thread/451674

Gladiclus:(大踢爆)關愛座hunter係5毛!被bam屈毛派親身指證!
https://lihkg.com/thread/451720

JR:要求admin立即ban左三位會員︰關愛座hunter, 濕鳩塞鷗, 1000歲人瑞
https://lihkg.com/thread/451747

RedBaron(已改名):香港獨立之後一定要實行獨裁
https://lihkg.com/thread/452801
講吖Dwade五毛

覺得支付寶好就係五毛?

言之成理就冇話唔得

係咪?

如果唔考慮呢點
各自用係唔同場景
明未啊,豬西

你寫咁長班小學雞鬼識睇咩
佢哋淨係識睇yes同no架咋

學你話
買飛唔撚識用cash啊
咁八你老母臭系咩,傻仔

8仔同cash起碼快同安全
條龍咁撚長重掃咩code呀屌你老母五毛Dwade

柒關不如講兩句

八達通下月正式推二維碼(QR Code)支付,原難負擔電子支付的小攤檔,原來上周已經試行,近日中環戲院里4間擦鞋檔,放上了八達通機及二維碼紙板,擦鞋師英姐接受《蘋果》訪問時指,多數人仍使用八達通卡找數,二維碼使用量仍較少。

咁唔代表二維碼先進啲
你個腦係咪屎呀屌你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞