15歲少女指控堂舅父強姦 全男班陪審團未能達大比數裁決遭解散 

184 回覆
254 Like 12 Dislike
他開審前欲承認一項非禮交替控罪
身有屎

無屌過點認強姦

咁就乜柒都唔認啦,認非禮咪即係認左有搞過人

最大爭論點係疑犯有冇擺條J入受害人個陰道

咁佢依家係吿強姦嘛 理得你做左咩姐

強姦先決條件就係有條j 入陰道

咁佢真係好彩,澳洲改咗例好多年,任何對陰部或肛門嘅入侵都算係性行為,唔理你用乜
身有屎

無屌過點認強姦

咁佢真係好彩,澳洲改咗例好多年,任何對陰部或肛門嘅入侵都算係性行為,唔理你用乜

香港呢方面好落後,法定有性能力既年齡係14歲,不過呢單案有趣在香港法例中性罪行係假定男方有罪,都可以咁既結果(例如想告女人強姦男人,只要男方有勃起既現象,強姦就唔成立,至少有案例係咁)
the position is located at Thailand

https://www.hk01.com/港聞/126253/-堂舅父涉姦案-表姐-當時無計可施-只能緊抱表妹免被告再碰她

事主稱之為堂舅父的男被告,在高等法院否認在泰國家族旅行時強姦15歲的女親人。(資料圖片)

26歲的被告,報稱無業,是案中受害女童X的堂舅父,他否認一項強姦及一項與未成年少女發生性行為罪,控罪指被告於2016年2月17日在泰國曼谷一酒店房間內,強姦X及與她發生非法性行為。被告庭上只承認一項非禮罪。

Well you don't say Captain Obvious. So? Your position is clear. You can get out now.
上邊班連登柒頭不如直接話 係 15 歲少女好想做愛 , 所以勾引舅父算啦

痴撚線 , 最撚有偏見就係你地, 仲問點解全男班無問題 , 智障

咁全女班有冇問題呢又?
女女女案竟然會有全男陪審團

唔出奇

之前都有post講過

女人bias過男人好多

唔係女女女案就一定揀女人著數D

係連登仔話啫
女人做事公正過男人囉唔該

On lun 9
身有屎

無屌過點認強姦

性插入行為
女權
the position is located at Thailand

https://www.hk01.com/港聞/126253/-堂舅父涉姦案-表姐-當時無計可施-只能緊抱表妹免被告再碰她

事主稱之為堂舅父的男被告,在高等法院否認在泰國家族旅行時強姦15歲的女親人。(資料圖片)

26歲的被告,報稱無業,是案中受害女童X的堂舅父,他否認一項強姦及一項與未成年少女發生性行為罪,控罪指被告於2016年2月17日在泰國曼谷一酒店房間內,強姦X及與她發生非法性行為。被告庭上只承認一項非禮罪。

Well you don't say Captain Obvious. So? Your position is clear. You can get out now.

The position is located at Thailand
咩英文黎
陪審嗰陣係計有薪價?
全男班陪審員
個堂舅父都幾好彩

係控方律師on9 冇女證人
題外話
唔係話想blame the victim
但如果風化案都assume 左女方一定係啱
連懷疑都比人人做謀殺既就 男方真幾不利
屌仲要而家女性屈鳩人風化係冇cost
建議一但查明係假案一定要重判女方

告佢老妨都夠啦

點解會有佢精液先
題外話
唔係話想blame the victim
但如果風化案都assume 左女方一定係啱
連懷疑都比人人做謀殺既就 男方真幾不利
屌仲要而家女性屈鳩人風化係冇cost
建議一但查明係假案一定要重判女方

告佢老妨都夠啦

點解會有佢精液先

射出面ok?
學術討論 如果兩個係你情我願算唔算亂倫?
原來香港人咁撚有原則 強姦案都可以無從判斷

法盲

如果5:5,算有罪定無罪?(雖然通常都係單數)

7人陪審團要5:2,6:1或者7:0 先係有效裁決
9人陪審團要9:0,8:1或者7:2
其實依家係針著緊佢有冇插入依個動作黎決定佢構唔構成強姦
非禮佢就入硬架啦

應該無落非禮先搞到咁
強姦之後仲有處女膜機會好低

非禮係交替控罪,被告亦認非禮罪,但控方不接納。

但強姦做唔到有效裁決,所以無法去下一步(即如果強姦罪裁決不成立,陪審團即須裁決非禮罪是否成立)
非禮佢就入硬架啦

應該無落非禮先搞到咁

但強姦做唔到有效裁決,所以無法去下一步(即如果強姦罪裁決不成立,陪審團即須裁決非禮罪是否成立)

交替控罪唔係是旦一樣咩
非禮佢就入硬架啦

應該無落非禮先搞到咁

交替控罪唔係是旦一樣咩

但一定係main charge 行先,且要main charge acquitted 情況下先會考慮alternative charge。

而家main charge 係無法裁決,即非convicted 亦非acquitted
非禮佢就入硬架啦

應該無落非禮先搞到咁

交替控罪唔係是旦一樣咩

但一定係main charge 行先,且要main charge acquitted 情況下先會考慮alternative charge。

而家main charge 係無法裁決,即非convicted 亦非acquitted

但佢衣家解散即係之後又來多次

今次無罪如果對方上訴咪隨時打多3次
非禮佢就入硬架啦

應該無落非禮先搞到咁

交替控罪唔係是旦一樣咩

主控要考慮係咪用同一控罪retrial 一次

如果重審都無法達成有效裁決,法官有權永久終止聆訊
非禮佢就入硬架啦

應該無落非禮先搞到咁

交替控罪唔係是旦一樣咩

ic

應該無落非禮先搞到咁

交替控罪唔係是旦一樣咩

ic

但掉返轉頭,而家無人知被告係爭一票走甩定爭一票告入,如果同一控罪重審,佢都要考慮係咪投降換減刑
話男人會幫番男人個D真係太天真
女人天生就最憎女人
只係女人先會識得分咩叫姣婆
有女友既巴打實明白
你條女最中意話你身邊D女性朋友係姣婆

男人就唔同, 男人天生有一種保護女人既心
特別係有家庭既男人
岳父多數憎女婿
奶奶多數憎新抱
身有屎

無屌過點認強姦

25. Sexual Offences
‘Rape’: the penetrative sexual offence

25.8 Under
the common law, rape was defined as carnal knowledge of a woman against her
will and was subject to narrow and restrictive definitions of ‘sexual
intercourse’. Statutory extensions and modifications to the common law crime of
rape have been made in all jurisdictions to varying degrees,[8] but with resulting
inconsistency across jurisdictions.[9] The penetrative sexual
offence is no longer gender-specific and, despite some inconsistencies,
generally includes penetration of the genitalia[10] by a penis, object, part
of a body or mouth
.[11]

https://www.alrc.gov.au/publications/25.%20Sexual%20Offences/‘rape’-penetrative-sexual-offence

利申:GOOGLE搵到, 唔知岩唔岩
話男人會幫番男人個D真係太天真
女人天生就最憎女人
只係女人先會識得分咩叫姣婆
有女友既巴打實明白
你條女最中意話你身邊D女性朋友係姣婆

男人就唔同, 男人天生有一種保護女人既心
特別係有家庭既男人
岳父多數憎女婿
奶奶多數憎新抱

睇少D語錄
如果你哋認為全男班陪審團係有問題,咁基本上陪審團制度唔需要存在,因為總會有唔同背景嘅人,陪審員制度其中一個重點係大家要相信陪審員可以理性地純粹以庭上的證供判決
點解要加人工 個point係邊到?

並將陪審團資助增加至每日1500元
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞